Bugün, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılma süreci ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. “Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var” şeklinde söze başlayan Ziya Selçuk, ardından şu açıklamayı yaptı:

“Okulların açılması demek 18 milyon öğrencinin ve 1 milyon öğretmenin evden çıkması, sonra her birinin yeniden ailesiyle buluşması demek. Bu bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek ön koşuldur. Her tarih için hazırlığımız tamam. Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var: Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek.”

Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar devam ediyor
Türkiye'de Avrupa'nın birçok ülkesinden daha fazla öğrenci olduğunu belirten Ziya Selçuk, okulların açılması ile ilgili alınan tüm kararların birçok hane halkını ve vatandaşı doğrudan veya dolaylı olarak etkilediğinin bilincinde olduklarını belirtti. Bu açıklamaların yanı sıra Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde Uzaktan Eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır." ifadelerine de konuşmasında yer verdi.