2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminin başlamasıyla 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın on birincisi Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden yapıldı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının on birincisi İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi ile devam etti. Yöneltilen sorular İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi okul tanıtım grubu öğrencileri tarafından cevaplandırıldı.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmedlatif Şahin; “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasıyla ilçe olarak bir ilke imza atıldığını, 10 okulun tanıtımının başarıyla tamamlandığını, çalışmanın on birincisinin İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi ile gerçekleştirilmesinin yaşattığı hazzın tarifsiz olduğunu belirterek, “Öğrencileri sınırlandırmamak, farklı illerdeki kaliteli okullarla ilgili bilgilerin sunulmasına imkan oluşturmak, öğrencilerin ufkunu açmak ve onlara farklı bakış açıları sunmak adına yaptığımız bu çalışmalar çok önemli, umarım herkes kendine düşen payı en güzelinden alır ve hedeflerine yansıtır.” dedi.

İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi Okul Müdürü Selman Küçük, söz alarak İstanbul/Beşiktaş’ ta bulunan 113 yıllık bir geçmişe sahip olan okulun her ilin en iyilerini bir çatı altında toplamayı başardığını, geçmişten gelen kültürle de harmanlayarak tüm ülkeye ait bir okul olma özelliğini yansıttığını, akademik alanların yanında duyuşsal alanlarda da eğitim verilerek öğrencinin her yönden hayata hazırlandığını belirterek, “Okulumuzdaki eğitim-öğretim sürecinde özel gençlere sunduğumuz sadece yol arkadaşlığıdır, gençlerimizin de yapması gereken nereden bakarlarsa baksınlar yüzlerinin daima ülkenize dönük olmasıdır.” dedi. İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi Okul Psikolojik Danışman Ercan Ertekin; çağın ihtiyaçlarına en güzel şekilde cevap veren, var olan akademik başarının yanında sosyal, kültürel ve fiziksel gelişim faaliyetlerini destekleyen, sosyal sorumluluk projelerini ön planda tutan gençlerin yaşam heyecanına ortak olunma noktalarının güzelliklerinden bahsederek, “Başarı belli bir gerçek hedefi ve bu yolda ortaya konulacak alın terini gerektirir, sizlerin de korkmadan azimle çabalamanızı ve aramıza katılmanızı istiyoruz,” dedi. İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi Okul Psikolojik Danışman Deniz Aygün, söz alarak okul kültürünü tanımanın, anlamanın ve geriden gelene aktarmanın önemli olduğunu, öğrencinin hayatına dokunmanın temel prensip olarak hedeflendiği , ne istediğini bilen gençlerle çalışmanın farklı tatlar ortaya koyduğunu belirterek, “Arzu edilen okulları belirlemek ve bu okullara yerleşmek adına harekete geçmek önemlidir, okullar ve uygulanan sınavlar da bu süreçte sadece araçtır.” dedi.

İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi okul tanıtım grubu öğrencileri; okulda 9. ve 10. sınıflarda ortak müfredat programının uygulandığını, 11. ve 12. sınıflarda ise tercih edilen alanlar doğrultusunda eğitim görüldüğünü, okuldaki eğitim süresinin 1+ 4 yıl olduğunu, ilk yıla Almanca ya da İngilizce alanında hazırlık eğitimiyle başlanıldığını, okulda pansiyon imkanı bulunduğunu, kız ve erkek öğrencilerin ihtiyaç durumunda bu hizmetten yararlanabildiğini, okul kulüplerinin çeşitliliği ve kulüp çalışmalarıyla topluma ve öğrencilerin hayatına dokunan birçok faaliyet yapıldığını, 2020 yılındaki en düşük ve en yüksek yüzdelik dilim bilgisini, okulda uygulanan yabancı dil programlarına ve bu programların sunduğu çift diploma avantajlarını, kendine güvenen, girişimci, en az bir dili olan ve her daim öğrenme isteğiyle yaşayan bireylerin, bizi biz yapan değerlerle harmanlandığı yuva ortamı olma özelliklerini anlattılar.

“OKUL TANITIMI HEDEFİ NETLEŞTİRME ZAMANI”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi o devam ettiğini, il sınırını aşarak bir ilki daha yaşatan bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını, öğrencilerin istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş; “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının öğrencilerin ve velilerin okullarla ilgili en doğru bilgiyi edinmesine yardımcı olduğu, uzaklık yakınlık meselesinden ziyade okuldaki eğitimin kalitesine ve okulun öğrencilere sunduğu imkanlara bakılması gerektiğini, bilinçli bireylerin yetişmesinde yolun başında alınan doğru kararların önemli bir etken olduğunu, öğrencilerin dilinden okullarıyla ilgili detayları öğrenmenin okul tercihlerini netleştirmede avantaj sağladığını belirterek, “ 113 yıllık bir kültürün içinde yer almak, o havayı solumak, benliği oluşturan değerlerle harmanlanmak istiyorsanız, ne istediğinizi bilin, pes etmeden sonuna kadar elinizden geleni yaparak ilerleyin.” dedi.