2204-C LİSE ÖĞRENCİLERİ KUTUP ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Akademik Başarıyı Arttırma Birimi Koordinatörü/ Namık Kemal Ortaokulu Matematik Öğretmeni Tuğba Dündar’ın moderatörlüğünü yaptığı çalışmaya lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

2021 yılında ilk defa düzenlenecek olan, lise öğrenimine devam eden öğrencileri kapsayan bu yarışmada; öğrencileri kutup bilimleri konusunda çalışmalar yapmaya teşvik etmek ve bu alanda yapacakları nitelikli çalışmalarla farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir. Aynı zamanda öğrencilere bilinçli rekabet etme mantığını aşılayarak, bilimsel gücü genişletme ve yaygınlaştırma çalışmaları planlanmaktadır. Bu amaçla düzenlenen 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması öğrencilerin kendini ifade edebilmesi adına fırsat oluşturmaktadır.

GELECEĞE YÖN VEREN ÖĞRENCİLER
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması” nın uluslararası bilimsel çevrelerde söz sahibi ülkelerden biri haline gelmeye katkı sağlaması yönünden çok önemli olduğunu belirterek, tanıtımdaki destek ve katkısından dolayı TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Araştırma Görevlisi/Kaptan Sinan Yirmibeşoğlu’na teşekkür etti.

Bakırtaş; bilimsel çalışmaların, farkındalık oluşturmak adına atılan adımların önemli olduğunu, öğrencilerin bu alandaki çalışmalarının gelecek için göz ardı edilmeyeceğini belirterek, “Geleceğe yön veren öğrencilerdir, çıkacakları bu yolda en büyük destekçileri de bizleriz.” dedi.