Üç farklı kategori altında düzenlenen yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler katılım sağladı. Birbirinden güzel eserler Kültür Sanat Komisyonunun ön elemesinden geçtikten sonra Kültür Sanat Komisyonu ve yönetim tarafından belirlenen jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Jüri üyesi Özcan Şengün; "eserleri değerlendirirken ciddi anlamda zorlandık. Güzel eserlerin olduğunu ve değerlendirmenin keyifli geçeceğini biliyorduk ancak eserlerin elemesi hususunda bu kadar zorlanacağımızı ilk etapta düşünmüyorduk. Karar verirken resmin temel elemanlarını göz önüne alarak seçim yapmak durumunda kaldık. İçerik, anlatı ve yorum becerisi açısından çok zengin çalışmalar vardı. Bunları elerken oran-orantı, kompozisyon, çizgi, renk ve doku bağlamında değerlendirdik. Bazı eserlerin renk ve doku örüntüsü anlamında çok iyi olması karar vermemizi daha da zorlaştırdı" dedi.

Kültür Sanat Komisyonu başkanı ve jüri üyesi Mustafa Subaşı; "özellikle belirtmek isterim ki, bu yarışmanın ödüllerinden ziyade daha çok ön plana çıkan bir yönü de, öğrencilerimizin zihinlerini zorlayarak imgesel bir resim yaparken aynı zamanda bir masaldan yola çıkarak bunları zihinlerinde birleştirmesi ve yüzeye aktarmasıdır. Bu olay öğrencilerimize ciddi bir görsel düşünme becerisi pratiği sağlamaktadır. Yapılan bu yarışma tabiri caizse tersten betimleme örneğidir. Ayrıca günümüzde sıkça dile getirilen 'disiplinlerarası' kavramına da iyi bir örnek teşkil etmektedir" dedi.

Resimle Masal Anlatma Yarışması'nda Lise kategorisinde dereceye giren; 10/A sınıfından Hümeyra İnce' ye ödülleri takdim edildi. Ödüller, jüri üyesi Özcan Şengün ve Lise Müdürü Samet Gürses eşliğinde verildi.

Ortaokul kategorisinde dereceye giren; 7/A sınıfından Saliha Zeynep Cingöz 1. - 5/A sınıfından Berra Kocaman 2. oldu. Ödüller, jüri üyesi Özcan Şengün ve Ortaokul müdürü Ferhan Güler tarafından takdim edildi.

İlkokul kategorisinde dereceye giren; 4/A sınıfından Saliha Merve Cingöz 1. - 4/A sınıfından Safiye Elif Temur 2. - 3/A sınıfından Abdullah Kayra Ermiş 3. oldular. Ödüller, jüri üyesi Özcan Şengün ve İlkokul müdürü Sabire Girgin tarafından takdim edildi.