Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Akademik Başarıyı Arttırma ve Dijital Yönetim Biriminin birlikte hazırladığı Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi ile başlayan, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Sakarya/Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi, Arifiye Necmettin Erbakan Fen Lisesi, Sakarya Anadolu Lisesi, Sakarya/Serdivan 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi ile devam eden çalışmanın dokuzuncusu 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile gerçekleştirildi.

“SAĞLIK ALANINDA DOĞRU KARARLAR”
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminin başlamasıyla 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın dokuzuncusu Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden yapıldı. Aynı anda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlandı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının dokuzuncusu 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam etti. Yöneltilen sorular 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Alan Şefi Reyhan Cevahir tarafından cevaplandırıldı.

75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selami Aksaç, söz alarak 1998 yılında Arifiye’ de anestezi bölümüyle eğitime başlayan “Sağlık Meslek Lisesi” olarak bilinen okulun, 2018 yılında mesleki teknik kısmına geçiş yaparak, 1 alan ve 3 dalda eğitim vermeye başladığını belirterek, “Hastane ortamı oluşturarak öğrencilere görsel ve eğitsel eğitim imkanı sağlanan okulda, sağlık sektöründe çalışmak istiyorum diyenler bizi tercih etmeli.” dedi. 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Alan Şefi Reyhan Cevahir; okulda uygulanan eğitim programına, alan derslerinin yanında mesleki derslerin uygulanma biçimine, mahalli yerleştirmeyle öğrenci alınmasına, beceri eğitim stajlarının teorik ve uygulamalı olarak özel kurumlarda ve devlet kurumlarında gerçekleştirilme durumlarına, destekleme kurslarının yapılamasına, aileyi ve çevreyi içine alan sosyal projelerin düzenlenmesine, öğrencilerin halkı bilinçlendirmek için yaptıkları çalışmalara değinerek, “ İletişim yeteneği gelişmiş, el becerisi yönünden kendine güvenen, sabır noktasında örnek, yardım etmede öncü ve insan sevgisini ön planda tutan öğrenciler, sağlık alanı sizleri bekler.” dedi. Hemşire yardımcılığı bölümü son sınıf öğrencisi Azra Çakmak da söz alarak, kız öğrencilerin 3 erkek öğrencilerin 2 alanda bölüm seçtiğini, alan tercihini yapıldıktan sonra öğretmenlerin desteğiyle teorik bilgilerin uygulamaya kolaylıkla geçirildiğini, üniversite tercihinde ek puan avantajının olduğunu, iyi bir lisenin iyi bir üniversite temelini oluşturduğunu belirterek, “İsteklerinizin ve hayallerinizin havada kalmaması için bilinçli tercihler yapın, yoksa mücadelenin bir anlamı kalmaz.” dedi.

“OKUL TANITIMI TERCİHLERİN BİLİNÇLİ ADIMI ”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının dokuzuncusu 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam ettiğini, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını, öğrencilerin istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş, “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının öğrencilerin kendini tanımasına ve ne istediğini bilmesine imkan sağlaması yönünden önemli olduğunu, bilinçli yapılan tercihlerin gelecek için atılan önemli adımlar olduğunu belirterek, “Ne istediğini bilerek liseye giden öğrenci daha güçlü kararla da üniversiteye gider, bu yüzden tercihlerde bilinçli hareket etmek önemlidir.” dedi.