2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminin başlamasıyla 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın on ikincisi Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden yapıldı. Aynı anda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlandı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının on ikincisi Sakarya Spor Lisesi ile devam etti. Sakarya Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Turan’ nın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı tanıtımdaki sorular Sakarya Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Şenay Doğu tarafından cevaplandırıldı.

Sakarya Spor Lisesi Okul Müdürü Serkan Güneş söz alarak, Sakarya’ da spor alanındaki tek lise olunduğunu, sportif ve sosyal faaliyetlerle Sakarya ilinin ulusal ve uluslararası alanlarda en güzel şekilde temsil edilmeye çalışıldığını, su sporlarında kano ve kürek temalarıyla sayılı “Tematik Spor Liseleri” arasında yer alındığını belirterek, “ Öğrencilerimizin başarısıyla Türkiye’ ye örnek olmaktan gururluyuz, bizleri daha da gururlandıracak yeni öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.” dedi. Sakarya Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Şenay Doğu; “Yaşayan Stat Projesi” ile lider pozisyonda olunma durumuna, su sporlarının dışında bir ilk olarak atletizm dalının açıldığına, en yakın zamanda yeni binaya geçileceğine ve yapılan çalışmaların kendini daha iyi gösterme fırsatı bulacağına, 9. sınıf için 90 öğrencinin sınavla alındığına, 10. sınıfta açılan kontenjan dahilinde tekrar sınav yapıldığına, 11. ve 12. sınıflarda Spor Liseleri arasında geçiş yapma hakkı bulunduğuna, spor derslerinin yanında kültür dersleriyle TYT alt yapısının oluşturulduğuna, milli takıma seçilen 28 öğrencinin gurur tablosu oluşturduğuna ve diğer öğrencilere örnek olunma durumuna değinerek, “ Spor kültürünün içinde büyüyen, iyi ve ahlaklı sporcular olarak yetişmek istiyorsanız bizi tercih edin.” dedi. Sakarya Spor Lisesi Beden öğrencisi Eren Efe Kara da söz alarak, ortaokulun 7. sınıfındaki yönlendirmelerin tercihini etkilediğini, 4 yıldır ilgilendiği alanda 3 yıldır milli kürekçi olarak milli takımda yer aldığını, bireysel ve takım olarak yarışmalara katılım sağlandığını, “Balkan ve Avrupa Şampiyonası”nda derece kazandığını, yarışmalarda Türkiye’ yi temsil etmenin ve bu temsilin sonundaki zaferin yaşattığı hazzın tarifsiz olduğunu belirterek, “ Sporun bir dalını seçerek ona sımsıkı tutunun, kendinizi geliştirin ve olimpiyatlarda madalya alabilecek seviyede olduğunuza inanarak farklı gurur yaşatmak için siz de adım atın.” dedi.

“OKUL TANITIMI MÜCADELE ZAMANI”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının on ikincisinin Sakarya Spor Lisesi ile devam ettiğini, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını, öğrencilerin istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş; “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının öğrencilerin ve velilerin okullarla ilgili alanında uzman kişilerden doğru bilgi edinmesi, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda seçtikleri bölümlerle ilgili temelden yetişmeleri ve geleceklerine katkı sağlaması adına bilinçli tercihlerin çok önemli olduğunu belirterek, “Türk Milli Eğitim Sistemi’nin amaçları doğrultusunda, ülkesini gururla ve başarıyla temsil edecek gençlerin en doğru şekilde yetişmesi birinci önceliğimizdir, öğrencilerimizin emekleri alkışımız, başarıları takdirimizdir.” dedi.