“CANLI OKUL TANITIM GÜNLERİ”
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” adlı çalışmanın Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam edeceği ve tanıtımla ilgili duyurunun 24 Mayıs 2021 tarihinde adapazarimem instagram sayfasında yayınlandığı bilgisi paylaşıldı.

Salgın sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, öğrencilerin ilgi duydukları alanları ve yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın on dördüncüsü 26 Mayıs 2021 tarihinde saat 19.00’ da zoom üzerinden yapılacak. Aynı zamanda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlanacak.

“Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının on dördüncüsü Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam edecek. Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan Şefi Mücahit Aras, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alan Şefi Ayşe Ayışığı ile Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde yürütülecek olan bu çalışma öğretmenlerin, velilerin ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımını beklemekte.

“OKUL TANITIMI BİLİNÇLİ ADIMLARIN BAŞLANGICI"
Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının on dördüncüsüne Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam edileceğini, bu zorlu süreçte öğretmenlere, öğrencilere ve velilere en iyiyi sunmak için çaba gösterildiğini, öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri okullarla ilgili en doğru bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla hazırlanan bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile gerçekleştirilecek olan bu çalışmanın öğrencilerin yeteneklerini keşfetme, mesleki ihtiyaçlar ve ilgi alanları doğrultusunda istenilen alanı belirleme ve istenilen mesleğe daha erken yönelme noktasında önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “ İlgi alanları doğrultusunda yapılan yönlendirmeler, kişinin istekli ve bilinçli olarak kendini geliştirmesi ve hayata erken atılması adına atılan adımların başlangıç noktasıdır.” dedi.