“GÖNÜLLERE KAMP KURMANIN YOLU ”

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminin başlamasıyla 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın on altıncısı Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden yapıldı. Aynı anda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlandı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının on altıncısı Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu ile devam etti. Yöneltilen sorular Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu Müdürü Mustafa Bulut, İngilizce Öğretmeni Ayhan Yağız ve Matematik Öğretmeni Handan Yılmaz tarafından cevaplandırıldı.

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu Müdürü Mustafa Bulut söz alarak, 1956 yılı itibariyle alanında uzman, akademisyen, bürokrat, siyasetçi ve ilim adamını topluma kazandırarak misyonuna güç katan bir okulun 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle yeni binasında faaliyetlerine devam edeceğini, Sakarya ilinde proje okulu olma ve sınavla öğrenci alma özelliği bulunan tek okul olduğunu, fen liselerindeki müfredatın uygulandığını, öğrencilere akademik, sosyal-kültürel alanların yanında sunulan hafızlık eğitimiyle de çok yönlü gelişim ve başarı hedefi güdüldüğünü belirterek, “Alanında uzman eğitmenlerle, ekip ruhunu soluyarak başarıyı tatmak ve bir marka olmak isteyenlerin tercihi biz olmalıyız.” dedi. Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu İngilizce Öğretmeni Ayhan Yağız; 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında iki alanda da 120 öğrencilik kontenjan bulunduğuna en iyi üniversitelerin en gözde alanlarına giden öğrenci sayılarının oranına, 2019 ve 2020 YKS’ de yabancı dil alanında üst üste kazanılan Türkiye birinciliği, TRT Kur’an-ı Kerim’ i En güzel Okuma Yarışması Türkiye birinciliği, yazılım-kodlama ve zekâ oyunları alanlarındaki Türkiye derecelerinin tesadüf olmadığına, 9. sınıfta öğrencilerin ilgi alanlarını belirlemek amacıyla uygulanan anket sonuçlarına göre öğrenci isteklerine cevap verildiğine, öğrencilere maddi ve manevi her desteğin sağlandığına, öğrencilerin hayallerini gerçekleştireceği etkinlik yelpazesinin oldukça geniş olduğunu belirterek, “Kapıdan giren öğrencinin ailemizin bir ferdi olduğu hayalini söyleyene yardım elinin uzatıldığı ve öğrenci kalplerine kamp kurmanın hedeflendiği ortam sıcaklığını tatmanın yolu okulumuzdan geçer.” dedi. Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu Matematik Öğretmeni Handan Yılmaz; 9. ve 10. sınıflarda uygulanan müfredat kapsamında her iki alanda da eğitim gören öğrencilerin okul bünyesinde alan değişikliği yapabildiğine, öğrencilerin fen ve sosyal, yabancı dil ve hafızlık alanında birlik içinde olduğuna, sınıf rehberlik çalışmaların aktif olarak yürütüldüğüne ve uygulanan koçluk sisteminin başarıdaki etki gücüne değinerek, “ Tüm alanlarda açık ara fark atan, başarıdan başarıya koşan okulumuzun fark attıran bir öğrencisi olmak isteyenleri bekleriz.” dedi. Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu TEKNOFEST Yazılım ve Kodlama Türkiye Finalistleri 10. sınıftan Faruk Öztürk, Utku Altıntaş, İbrahim Sait Akarçeşme; stresli geçen bir LGS süreci sonrasındaki okul ziyaretiyle başlayan serüvenlerinin heyecanla devam ettiğini, okulun maddi ve manevi her türlü desteği kendilerine sunduğunu, kafalardaki soru işaretlerinin yerini “hayalini kur, uygula ve başar” kavramlarına bıraktığı ve bu durumun kişinin kendini gerçekleştirmesi ve gelecek hedeflerine ulaşması adına bir basamak olma durumlarından bahsettiler.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı; 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 8. sınıf öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesi, doğru bilgiyi uzman kişilerden alması, hayalini kurduğu geleceği tatması, LGS sürecini ve tercih dönemini en verimli şekilde geçirmesi adına planlanan “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasını sonuna geldiklerini belirterek, hayallerin gerçeğe dönüşme noktasındaki destekleri için Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne, Özel Büro Ekiplerine, okullara, okul idarecilerine, velilere ve öğrencilere teşekkür ederek ve “Ne istediğini bilen ve söylemekten çekinmeyen yüreklerin yol arkadaşlığı güzel bir geleceğe iz bırakmaktır,” dedi. Özel Büro Akademik Başarıyı Arttırma Birimi Koordinatörü/ Mithatpaşa Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Saime Öztürk de yapılan planlamalar doğrultusunda gerçekleştirilen projenin tamamlandığını, 8. sınıf öğrencilerine hedef belirleme ve gerçekleştirme noktasında rehberlik yapıldığını, öğrencilere kendilerine geç kalmadan yaşamın gerçekliğini görmeleri adına fırsatlar sunulmasının amaçlandığı çalışmanın amacına ulaşmasının verdiği hazzın tarifsiz olduğunu belirterek, “ Kaliteli bir gelecek adına bugünden bilinçle atılan adımlar yarının pişmanlıklarını ortadan kaldıran koruma kalkanlarıdır.” dedi.

“OKUL TANITIMI HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRME ADIMI ”

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının on altıncısının Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu ile devam ettiğini, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını, öğrencilerin istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş; Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu ile başarıyla gerçekleştirilen çalışmanın öğrencilerin yeteneklerini fark etmesine, gelecekle ilgili karar aşamasında rol model alacağı uzmanlarla temelden yetişmenin kişiliğine ve mesleki becerisine katacağı farkındalık adına önemli bir çalışma olduğunu, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının son erecek olmasıyla on altıncısı yapılan çalışmada sona gelindiğini, veli ve öğrenci isteklerini karşılama noktasında gururlandıran projenin mimarı Saime Öztürk’ e, projenin maderatörü Seval Oyuncakçı’ ya, başından sonuna kadar desteğini esirgemeyen okullara, okul idarecilerine, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere, üstün fedakârlıkları için Özel Büro Ekiplerine teşekkür etti ve “Kurum kültürünü oluşturabilme ve kaliteli bir eğitim sunabilme noktasında, öğrencilerin millî, manevi ve ahlaki değerlerle harmanlanmasının baş yolu müspet ve manevi ilimler çatısı altında buluşmaktır.” dedi.