“Canlı Okul Tanıtım Günleri” adlı çalışmanın Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile devam edeceği duyurusu 04 Ocak 2021 tarihinde adapazarimem instagram sayfasında da yayınlandı.

Pandemi sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, öğrencilerin gitmek istediği okullarla ilgili merak ettikleri durumları kafalarında şekillendirmeleri, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın üçüncüsü 06 Ocak 2021 tarihinde saat 19.00’ da zoom üzerinden yapılacak. Aynı zamanda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlanacak.

“Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının üçüncüsü Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler ile devam edecek. Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Meslek Dersi Öğretmeni Mehmet Zahit Ünver ile Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde yürütülecek olan bu çalışma öğretmenlerin, velilerin ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımını bekliyor.

“OKUL TANIMI HEDEFİN BAŞLANGICI”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Adapazarı için çok önemli olan canlı okul tanıtımı çalışmalarının üçüncüsünün Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile hız kesmeden devam edileceğini, zorlu pandemi sürecinde öğretmenlere, öğrencilere ve velilere en iyiyi sunmak için uğraşıldığını, öğrencilerin hedefleri doğrultusunda belirledikleri okullarla ilgili en doğru bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla hazırlanan bu tür çalışmaların önemli olduğunu belirtti.

Bakırtaş, okullarla ilgili öğrencilerin kaygılarını gidermek, öğrencilerin sınav stresini azaltmak, onlara doğru bilgiyi aktarmak, öğrencilere ve velilere yol göstermek amacıyla alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan bu tanıtımların takip edilmesinin doğru hedefin doğru zamanda belirlenmesine yardımcı olacağını belirterek, “Okul tanıtımları doğru hedefi belirlemenin başlangıcıdır.” dedi.