BİR İLKTİ, SİSTEMİ KİTLEDİ!

Pandemi sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışması ilk olarak Cevat Ayhan Fen Lisesi ile başladı. Uzman Psikolojik Danışman Feyza Uygun ve Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde yürütülen ilk program zoom üzerinden yapıldı. Öğretmenlerimiz, velilerimiz ve 8. sınıf öğrencilerimiz bu çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde canlı okul tanımı başlatıldı. Yöneltilen sorular Cevat Ayhan Fen Lisesi Uzman Psikolojik Danışmanı Feyza Uygun tarafından cevaplandırıldı. Feyza Uygun, okulla ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaptıktan sonra öğrenciler için en doğru adres olduklarını, belirtti.

Cevat Ayhan Fen Lisesi Müdürü Harun Doğan, söz alarak okulla ilgili genel bilgi verdi. Öğrencilerin tercihini etkileyecek önemli kısımlara değindi. Öğrencilerden Ceren Çelik de söz alarak burada okumanın nasıl bir ayrıcalık olduğunu, kendisine neler kattığını en ince ayrıntılarıyla anlattı.

CANLI OKUL TANITIMI TERCİHİN İLK ADIMI!

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: İlk kez yapılan “Canlı Okul Tanıtım Günleri” adlı çalışmanın Cevat Ayhan Fen Lisesi ile başladığını, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandığını, bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını istedikleri zaman adapazarimem You Tube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş, LGS stresini en aza indirmek için yapılan bu çalışmanın daha fazla katılımcı alabilecek şekilde düzenleneceğini, yeni okullarla aynı kalitede devam edileceğini, dile getirdi.

Programda da söz hakkı alan Bakırtaş, öğrencilere mutluğunuz mutluluğumuz, başarınız başarımızdır, dedi.