Kurulduğu ilk günden bu yana akademik, sosyal, sportif ve kültürel başarısıyla her zaman Sakarya’nın gururu olan Cevat Ayhan Fen Lisesi öğrencileri 2020 YKS sınavlarında da büyük başarı göstererek Sakarya'nın gururu oldular.

Cevat Ayhan Fen Lisesi'nde 33 öğrenci tıp fakültesini, 8 öğrenci diş hekimliği, 14 öğrenci mühendislik, 1 öğrenci hukuk kazandı. Tıp kazanan öğrencilerden biri Türkiye 300. olurken, bir öğrenci ABD'nin en önemli üniversitelerinden MIT'e kabul aldı.Tıp kazanan öğrencilerin birçoğu ülkenin en iyi tıp fakültelerine yerleşti.

Öğrencilerinin bu başarısı , her etkinliği başarıyı haber yapan Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ne yazık ki basın bültenlerinde yer vermedi.

Okul yönetimin açıklaması;

Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi ailesinin değerli velileri ve okulumuzun gülen yüzleri,meleklerimiz olan yavrularımız 2020 yılı üniversite sonuçları açıklandı.

Bu yıl ki mezunlarımızı hep birlikte çok çalışarak ve fen liselerinin sınavlarda rakiplerine üstünlük sağladığı 12.sınıf 2.dönem konularının çıkarılmasına rağmen ülkemizin en önde gelen üniversitelerine ve bölümlerine göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz.Bu süreçte zaman zaman moralimizi ve çalışma ahengimizi bozacak durumlarla dahi karşılaştık.

Ama yılmadık işimiz eğitim dedik.Öğrencilerimizin ülkemiz için ve bizim için ne ifade ettiğinin farkında olarak büyük bir azimle hedefe ulaştık. Sevgili öğrenciler bu başarının daha iyisini yapma gücünün sizde olduğunu bilmeli ve ona göre çalışmalısınız. Başarının okul,öğrenci ve veli işbirliğinin düzenli ve güven duyarak sürdürülen bir sürecin sonucu olduğunu unutmayalım.Daha büyük başarılara sizlerle kavuşacağımıza yürekten inanıyoruz.İnşallah kısa süre sonra yüzyüze eğitime başlayarak sizlerle özlem giderecek ve yeni ufuklara birlikte koşacağız.Allah a emanet olun.