Milli Eğitim Bakanlığına ait eTwinning çalışmaları kapsamında “Anne ve Baba! Telefonlar Rafa, Kitaplar Masaya” adlı projeyi yürüten Söğütlü İlkokulu ve farklı şehirlerden 10 okulun öğrencileri ve öğretmenleri “Çocuk Yazar Buluşması” etkinliği ile severek okudukları “Şakrak” öykülerinin yazarı Ayşe Gül Kara Zorlu ile online yayınla bir araya geldiler.

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandırmak amacıyla hazırlanan söyleşide yazar kendisini ve kitaplarını tanıttıktan sonra öğrencilerin yazara soruları ile etkinlik devam etti. 

Söğütlü İlkokulu 4-B öğretmeni Seda Avcı, Projemizin Amacı: Çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığını kazanmaları sadece akademik yolculuklarında değil kültürel yolculuklarında da yaşamlarında iyi bir yol gösterici olmaktadır. 

Kitap okuma alışkanlığını zevkli birer yolculuğa dönüştürmek istediğimiz bu projede ailelerin desteğini almak, aileleri de aktif olarak sürece dahil etmek hedefe ulaşma noktasında önem arz etmektedir. 

Öğrenciler hayatlarını şekillendirirken, dünyalarını aydınlatma noktasında kelimelerin gücüne değer verip kelimelerin hakkettiği değeri alması ve geleceğin interaktif okuyucularını yetiştirmek için bu proje paralelinde çalışmalarda bulunulması amaçlanmıştır. 

Proje sadece okuma becerilerini geliştirmeye yönelik becerilerden oluşmakla kalmayıp aynı zamanda; farklı alanlarda yapılan beceri faaliyetlerinin çıktı ve sonuçlarını da ortaya koyma fırsatı verir. Sonuçta öğrenciden aileye, aileden yakın çevreye ve çevreden topluma kadar okuma alışkanlığını geliştirmek ve davranışı içselleştirmek dedi. /Mehmet Karakaş