Uygulama sınavının yapılacağı salonlarda pandemi sürecinin gerektirdiği tüm tedbirler alınmıştır. Sınav birden fazla salonda ve seansta gerçekleşecektir. Adayların sınava gireceği tarih ve saat bilgisi ile salon adresleri uygulama sınavı giriş belgesinde yer almaktadır. Adayların uygulama sınavına girebilmesi için uygulama sınavı giriş belgelerini yanında getirmeleri gerekmektedir.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy , öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği için tüm tedbirleri aldık. 4 önemli kurumun katkılarıyla hayata geçirilen Deneyap Türkiye 2020 Sınavına katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi. 

Aşağıdaki linke tıklayarak detayları öğrenebilirsiniz.

http://deneyapturkiye.org/haber-DENEYAP-TEKNOLOJI-ATOLYELERI-UYGULAMA-SINAVI-GIRIS-BELGELERI-YAYINLANDI-43.html

Deneyap Atölyesi Nedir?

Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu 4 önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmişti.

Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir. Bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençlerimizin, yeterli imkânlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyor ve tüm Türkiye’de, geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerimizin bulunduğunu biliyoruz. Onları ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda desteklemek üzere, 81 İlde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurmayı hedefliyoruz.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinin eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır. Deneyaplarda, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerimiz Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 10 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler almaktadırlar. 3 yıllık bu süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler.

Uygulama Sınavı Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim görmek isteyen ve öğrenci seçme sürecinin ilk aşaması olan yazılı sınavı başarı ile geçen adayların girebileceği 2.  aşamadır.

Bu aşamada, öğrenciler kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri proje tasarımı yaparlar. Tamamlanan projelerini jüri üyelerine belirlenen süre dâhilinde anlatırlar.Öğrencilerin, kendini ifade edebilme, özgün düşünme, yenilik katabilme, konu ile ilgili bilgi sahibi olma gibi çeşitli  becerileri dikkate  alınarak değerlendirme yapılır.

Uygulama Sınavı, lise grubunda eğitim alacak öğrenciler için 15 Ağustos 2020 tarihinde, ortaokul grubunda eğitim alacak öğrenciler için 16 Ağustos 2020 tarihinde Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecektir.