Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Hendek’te bulunan Dikmen İlk ve Ortaokulu, Soğuksu İlkokulu ve Yeşilyurt Ortaokulu’na “Yapılan deprem tahkikleri sonucu Okulların can ve mal güvenliği göz önünde bulundurularak boşaltılmasının elzem olduğu, bu bağlamda yıkım kararı verilen Eğitim Kurumlarının boşaltılması, boşaltılacak Okulların belirlenen Okullara taşınması ve normal/ikili Eğitime geçmesi Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir” yıkım kararı verilmişti.

Yenileme çalışmaları başlayacak
Yıkım kararının ardından geçtiğimiz günlerde yıkımı tamamlanan Dikmen İlk ve Ortaokulu ile Soğuksu İlkokulu yapılacak ihale sonrasında yenileme çalışmalarının başlayacağı ve yıkılan Okulun yerine yenisinin yapılacağı öğrenildi.

Dikmen İlk ve Ortaokulu tarihçesi
Dikmen İlköğretim Okulu köye ait bir binada (geçici olarak)1932 yılında Eğitim Öğretime açılmış, köy halkı tarafından 1943 yılında yapılan binaya geçmiş fakat bu bina 1950 yılında bir kaza sonucu çıkan yangında bir süre kullanılamaz hale gelmiş ve 1953 yılında Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan ahşap binada Eğitim Öğretime devam edilmiş. Zamanla gelişen Dikmen köyünde mevcut Okulun yetersiz gelmeye başlaması nedeniyle 1985 yılında ahşap Okul binası yıkılarak aynı yere malzemesi Devletten işçiliği köylüden olmak üzere 5 Derslikli bir Okul ile WC’leri ile birlikte inşa edilmiş.
1990 yılında İlk ve Orta kısımları birleştirilen Dikmen İlkokulunun zamanla yetersiz gelmesi üzerine Devlet-Millet iş birliği ile 2 Derslik daha ilave edilmiş ve aynı yıl içerisinde 75m2’lik 2 adet lojman binası Devlet-Millet iş birliğiyle yapılmıştır.
1995 yılında bakım ve onarımdan geçirilen Dikmen İlk ve Ortaokulu üst katta 5, alt katta 3 derslik, 1 Öğretmenler odası, 1 idare odası ve bodrum katındaki çok amaçlı salonu ile taşımalı eğitim kapsamında Merkezi Okul olarak günümüze kadar hizmet vermiştir.