E-TWINNIG SCHOOL
“e-Twinning Okulu” statüsüne ulaşma kavramı; objektif olarak değerlendirilebilecek bileşenlerle yapılan gelişimsel bir yolculuk durumunun rekabet değil, bir seviyeden diğer seviyeye doğru gerçekleştirilen ilerleme süreci olarak adlandırılıyor. Bu kapsamda öğretmen takımlarının ve okul liderlerinin birlikte çalıştığı tüm okulun katılımı, çabası ve bağlılığın tanınarak değerlendirilmesiyle sonuçlanabileceği bilgisine ulaşıldı.

Avrupa düzeyinde e-Twinning için rol model olarak tanınma, eylemin gelecekteki gelişimi için ilham verecek öncü okullardan oluşan bir ağ oluşturmanın hedeflendiği çalışmada e-Twinning okulu olma yolunda Adapazarı ilçesinde 10 okulun başvuru yaptığı bilgisine ulaşıldı. e-Twinning okulu sonuçlarının ilerleyen zamanlarda açıklanacağı bildirildi.

YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Yenilikçi yaklaşımların oluşması, mesleki gelişimlerin desteklenmesi, iş birlikçi öğrenme uygulamalarının teşvik edilmesinin önemini ortaya çıkaran bu çalışmaların geliştirilmesi adına “e-Twinnig School” olma yolunda atılan adımların farkındalık oluşturan çalışmaların içinde önemli yer tuttuğunu, belirtti.

Bakırtaş; “e-Twinnig School” şartlarını yerine getiren, onay sürecinin tamamlanmasını bekleyen okul yönetimlerine destekleri, öğretmenlere de gösterdikleri fedakarlıkları için teşekkür etti ve “Yenilikçi yaklaşımların oluşması adına şekillendirilen okul politikaları, öğretmen mesleki gelişim çalışmaları, değişim ve gelişim için çok önemlidir.” dedi.