13 Nisan Pazartesi günü ülke genelinde başlayacak uygulamanın nasıl olacağına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Uygulamaya ilişkin simülasyon videosu ile teknik detayların uzman anlatımıyla verildiği bilgilendirme videoları çekildi. Videolarda, öğretmenlere "EBA"ya nasıl ders yükleneceğine, öğrencilere de canlı derslere nasıl ulaşacakları ve katılacakları ile içeriklere ilişkin ayrıntılı bilgiler veriliyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pazartesi günü LGS ye girecek 8. sınıflar ve YKS'ye girecek 12. sınıflar için tüm Türkiye'de başlaması planlanan canlı sınıf uygulaması ile ilgili ilimiz genelinde tüm ilçelere gerekli bilgilendirmenin yapıldığını ve öğrencilerimizin canlı sınıf uygulamasından faydalanmasıyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için EBA 'Canlı Sınıf' uygulamasının çok önemli olduğunu hatırlatan Durmuş, okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin gerekli hassasiyeti göstererek öğrencilerimizin uygulamadan en verimli şekilde yararlanmasını sağlayacaklarını kaydetti.

EBA 'Canlı Sınıf" uygulaması simülasyon videosunu izlemek için; http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_04/10194350_ebasimulasyon.mp4

EBA 'Canlı Sınıf" uygulamasına ilişkin teknik detaylara ulaşmak için; http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_04/10202740_eba_teknik_detay.mp4