Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi, Sakarya Valiliğine dilekçe ile başvurarak eğitimcilerin filyasyon ekiplerinde çalışmamasını istedi. Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Başkanı Murat Mengen, filyasyon Takip görevlendirmelerinin resen yapılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, bu görevlendirmelerin eğitimcilerin üzerinden alınması gerektiğini ya da gönüllülük esasına bağlı olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

Mengen, “Okul müdürlerinin, müdür yardımcılarının ve öğretmenlerin kaymakamlıklarca filyasyon takip görevlendirmeleri eğitim öğretim hizmetlerinin aksamasına sebep olmaktadır. Okul yöneticilerimizin iş yükü yoğunluğu ve öğretmenlerinde uzaktan ve yüzyüze eğitimin başladığı bugünler göz önüne alındığında istek dışı yapılan bu görevlendirmelerin eğitimcilerimizin esas işlerini aksatacağı şüphesizdir“ şeklinde konuştu. 

Mengen, “Sakarya Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın bu haklı talebimiz ve dilekçemize olumlu dönüş yapacağını düşünüyor tüm eğitimcilerimize sağlıklı huzurlu çalışmalar diliyorum” dedi.