Liselerde sınavların yeniden düzenlendiğini duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflara ikinci dönem sınavlarına katılıp katılmama hususunda tercih hakkı sunulacağını belirtmişti. 

Alınan bu kararın ardından Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlığın aldığı kararı geri çekmeye davet eden Kaçar, "Bu yıl tüm okul sınavları iptal edilmelidir. Bu yılın notları okul başarı puanında hesaba katılmamalıdır" açıklamasında bulundu.

Kaçar'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

Bakanlık yine bir kaos yarattı. Pandemi sürecinde aldığı her kararla eğitimi kaosa sürükleyen Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir kargaşaya daha neden olacak karara imza atmıştır. 
Tam bir kargaşaya ve haksızlığa sebep olacak yeni sınav düzenlemesinin var olan eşitsizliği derinleştireceği ortadadır. Son derece karmaşık ve anlaşılmaz yıl sonu başarı puanı hesaplama seçenekleri ile  9,10 ve 11. sınıf sınavlarına katılmayı velilerin iradesine bırakılması, en hafif tabirle sorumluluktan kaçmaktır.

Yıl boyunca uzaktan eğitimin yarattığı tüm eşitsizlikler eğitim sendikaları tarafından defalarca dile getirilmesine rağmen uzman görüşlerine kulaklarını tıkayan bakanlık son yayınladığı açıklama ile sınavları tam bir karmaşaya sokmuştur. 

Tüm sağlık risklerini de gözardı ederek yüzyüze sınavların yapılmasında ısrarcı olan bakanlık bu sınavların yapılmasını ve bunun yaratacağı sonuçları velilere yükleyerek kendi sorumluluğundan kaçmak istemektedir. 

Eğitim Sen olarak bakanlığı bu kararı geri çekmeye davet ediyoruz, bununla birlikte;

*Bu yıl tüm okul sınavları iptal edilmelidir. 
*Bu yılın notları okul başarı puanında hesaba katılmamalıdır.