Meslekte 40 yıl görev yapan Ali Harbi’yi eğitim camiası Ferizli Fikret-İsmet Aktekin Anadolu Lisesi kurucu müdürlüğü ile Adapazarı Kız Meslek Lisesi ve emeklilik öncesi son durağı olan Ferizli Recepbey MTAL müdürlüğünden tanıyor.  

Emekliye ayrıldığını sosyal medya hesabından duygu yüklü bir yazıyla ve mesleğindeki ilk ve son fotoğraflarıyla paylaşan Ali Harbi’ye meslektaşları yeni hayatında sağlık ve mutluluk dileğinde bulundular.

Dile kolay eğitimde 40 yıl başarıyla görev yapan Ali Harbi’nin sosyal medya hesabından paylaştığı veda yazısı şöyle:

“Evet eğitim yollarında geçen bir ömür. Nasıl söylesem diye düşündüm. En kısa yol “İlk fotoğraf, son fotoğraf” arasında gideyim dedim. Yıl 1981 Haziran Elazığ Keban Lisesinde genç bir öğretmen olarak göreve başladım. Bugün 40 yılı doldurarak (önceden de bir yıla yakın hizmetim var) emekliye ayrıldım. Geçen zaman içinde eğitimin her kademesinde görev yaptım. Bu süreçte yüzlerce öğrenci yetiştirdik. Hangi daireye gitsem, hangi iş yerine gitsem orada yetki almış vatana millete hizmet yolunda çalışan öğrencilerimle karşılaştım. Bunları gördükçe azmim enerjim bir o kadar daha artıyordu. Nihayet yolun sonuna geldik. Şimdiye kadar yedi lisede müdürlük ve öğretmenlik yaptım. Arkada yığınla öğrenci, öğretmen ve güzel hatıralar bıraktım. Şimdi beraber çalıştığım öğretmen arkadaşlarıma ve yüzlerce öğrencime veda ediyorum, ‘Allaha ısmarladık’ diyorum. Şimdi ben emekli bir öğretmenim.”