Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Dijital Dönüşüme Liderlik' projesi kapsamında başlatılan Eğitimde Dijital Dönüşüm Seferberliği faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

İlimiz geneli kullanıma açık olarak Sakarya Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan Microsoft Imagine Academy Sertifikasyon programlarının ilki olan Microsoft Office Uzmanlık Eğitimlerinin 1 Haziran Pazartesi günü başlayacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bu eğitimlerle güncel Office programlarının eğitim paydaşları tarafından profesyonel anlamda verimli ve etkin kullanılmasının amaçlandığını ifade etti.

Eğitimlerin Uluslararası Sertifikasyonlara sahip öğretmenlerimiz tarafından verileceğini aktaran Durmuş, eğitimler sonunda, Microsoft Office Spet (Microsoft Ofis Uzmanlık) sınavına katılarak tüm dünyada kabul görecek şekilde belgelendirme imkânı elde edilebileceğini kaydetti.

Bilgisayar yazılımları ve bu yazılımlar arasındaki uyumun günümüzde çalışan verimliliğini artırdığını söyleyen İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, pandemi ile birlikte eğitimde uzaktan eğitim sürecine geçildiğini, dijital becerileri kazanmanın ve verimli kullanmanın önemli hale geldiğini aktardı.

Özellikle yönetici ve öğretmenlerimizin uzaktan eğitimde elde ettikleri verileri analiz etme, raporlama, yorumlama konusundaki yetkinliklerini artırmasının önemine dikkat çeken Durmuş, "Temel office programlarının eğitim alanında verimlilikle kullanılmasına yönelik müfredata uygun hazırlanan bu eğitimler ile katılımcılara office programlarının herkesçe bilinen kullanım alanlarının dışındaki özelliklerini öğrenme imkânı sunulacaktır. Uzaktan eğitimde en önemli unsur doğru zaman yönetimidir. Bu nedenle kısa zamanda verimli raporlar hazırlama, tablolar oluşturma, etkileyici sunumlar hazırlayarak öğrencinin dikkatini çekme becerilerinin geliştirilmesi eğitim alanındaki en temel ihtiyaçtır. Düzenlenen bu eğitimler ile bu ihtiyacın giderilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır." dedi.

Microsoft World ve Microsoft Excel eğitimleri şeklinde iki ayrı grupta 1-12 Haziran tarihleri arasında yapılacak Microsoft Office Uzmanlık Eğitimleri Teams üzerinden canlı ve görüntülü olarak verilecek.