Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Koronavirüs nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin açıklama yaptı.

"EN KISA SÜREDE, YÜZ YÜZE EĞİTİMİ BAŞLATMAYI HEDEFLİYORUZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerde yüz yüze eğtiimin başlaması ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ancak örgün eğitimin yerini tutmaz. Mümkün olan en kısa sürede yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz." dedi.

"YÖK ANADOLU PROJESİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK tarafından hazırlanan yeni bir projenin müjdesini paylaştı.

Anadolu'daki az gelişen üniversiteler ile gelişmiş üniversitelerin öğrencilerinin eğitimi noktasında atılan yeni adımı, Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözlerle açıkladı:

"Anadolu'da yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştireceğiz. Eşleşme yapılan üniversitelerin öğrencileri, diğer üniversitelerin programlarına iştirak edebilecek. Bu programı, bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriyoruz. YÖK Sanal Laboratuvar Projesi ile genel kimya ve fizik laboratuvarı dersleri sanal ortamda verilebilecek.

''BİZ ROBOT DEĞİL İNSAN YETİŞTİRMENİN PEŞİNDE OLMALIYIZ''
Sadece maddi bilgilerle donanmış manevi değerlerden yoksun nesil milletçe en büyük felaketimiz olur. Maziden, atiye kurduğumuz köprünün zenginliklerine sahip çıkacak nesiller yetiştirmek istiyoruz. İnsan maddi birikimi ve manevi zenginliği ile bir bütündür. Biz robot değil insan daha doğrusu insan-i kamil yetiştirmenin peşinde olmalıyız. Hem aile eğitimi hem mektep eğitimi bağlamında bu konuda ciddi eksikliklerimiz olduğuna inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti uzun bir demokrasi mücadelesinin ardından bugün bulunduğu yere geldi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gerçekleştirdiğimiz en büyük yönetim reformudur. Yargı, ilk derece mahkemelerinden en yüksek organlarına kadar tüm unsurlarıyla adaletin tesisine hizmet ediyor."