TÜRKİYE 43 ÜLKE ARASINDA 1'NCİ OLDU
“eTwinning Okulu” statüsüne ulaşma kavramından yola çıkılarak Avrupa düzeyinde eTwinning için rol model olarak tanınma, eylemin gelecekteki gelişimi için ilham verecek öncü okullardan oluşan bir ağ oluşturmanın hedeflendiği çalışmada eTwinning okulu olma yolunda toplam 43 ülkeden 2935 okul “eTwinning Okul Etiketi” kazandı. Türkiye’ den başvuru yapan 2024 okul arasından 1890 okulun etiket almaya hak kazanmasıyla Türkiye 43 ülke içerisinde okul etiketlerin % 65’ini alarak 1. oldu. Sakarya ilinden de 34 okul “eTwinning Okulu Etiket” aldı.

“eTwinning Okulları” iş birliği, paylaşımı ve ekip çalışmasını ortaya koyarak güçlü bir bağlılığı ortaya çıkarmakta ve bu anlamda okulları, öğretmenleri sonuna kadar desteklemekte. Bu kapsamda 2020 yılında Sakarya ilinden 19 okulun etiket aldığı çalışmanın 9’ u, Adapazarı ilçesindeki okullara aittir. İki yıl geçerliliği bulunan etiket çalışmasına, Adapazarı ilçesinden 10 okulun başvuru yapması ve 9 okulun bu etiketi alması değişim ve gelişim yolunda güzel bir örnek teşkil etmektedir.

YENİLİKÇİ YAKLAŞIM BAŞARI GETİRDİ
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Adapazarı ilçesinden 10 okulun başvuru yaptığı çalışmada 9 okulun etiket almasının, okullardaki değişimin temsilcileri olan öğrencilerle diğer okullarda hareketlilik oluşturmak amacıyla model olma adına önemli bir çalışmaya imza atıldığını, çalışma sonucunun okul, öğretmen ve öğrenci üçgeni bünyesinde de mutluluk getirdiğini ve farkındalık oluşturduğunu, belirtti.

Bakırtaş; “eTwinning School” şartlarını yerine getiren, onay sürecinin tamamlayan “Adapazarı Mehmet Akif İlkokulu, Camili Şehit Yaşar Atay Anaokulu, Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Ozanlar Ortaokulu, Çökekler İlkokulu, Mehmet Nuri İlkokulu, Adapazarı Özel Eğitim Anaokulu, Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi” ndeki okul yönetimlerine destekleri, öğretmenlere de gösterdikleri fedakarlıkları için teşekkür etti ve “İçinde bulunduğu kurumun gelişimi için fırsat arayan, öncü güç olan temsilcilerimizle gurur duyuyoruz ve çıktıkları kalite yolunda başarıların daim olmasını diliyoruz.” dedi.