SUBÜ Egzersiz ve Spor Bilimleri Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi hocaları yaptıkları paylaşımın altına ise şu notu düştüler;

Dünyamızı saran Covid -19 virüsüne önlem olarak şu günlerde hepimiz eve zorunlu ya da gönüllü olarak kapanmış ve dolayısı ile tamamen hareketsiz bir yaşama geçmiş bulunmaktayız ve hareketsiz yaşamın insan fizyoloji ve psikolojisi üzerine birçok zararı vardır. 

(Bunların bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür: bacaklarda uyuşma, şişme, orantısız kilo alımı, kalp hastalıklarında riski artış, diyabet oluşumunda tetikleme, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, sırt ve omurga rahatsızlıkları, depresyon, anksiyate, stres, saldırganlık gibi) 

Bu etkilerin çoğunu yaşadığımız şu günlerde maalesef unutulmamalıdır ki fizyolojik olarak kapasitemiz daralmakta ve yukarıda yazan semptomları birçoğumuz üzerimizde görünmeye başlamış durumdayız. Bunun yanında özellikle evde hareketsiz ve kapalı kaldığımız için psikolojik olarak da zor durumlara düşmekteyiz. Bilimsel olarak pek çok araştırma göstermiştir ki çok düşük düzeyde de olsa egzersiz yapmak kişilerde depresyon , anksiyete ve stresi azaltmaktadır. 

Ek olarak doğru yüklenmeli düzenli bir spor yaşamı hormonal dengeyi de sağlıklı eşiklerde tutacağı gibi, kişilerde odaklanma sorunu, kendine güvenmeme, umutsuzluk gibi psikolojik etmenleri de düzenlemektedir. 

Unutulmamalıdır ki “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur “. Öyleyse; Hareket oranımızın düştüğü ancak kalori alımının çoğumuzda geçmişteki gibi devam ettiği bu dönemde evlerimizde ve ev şartların da tüm vücuda yönelik etkili neler yapabiliriz?