Öğretmenler odasında meslektaşlarıyla sohbet eden Durmuş, öğrencilerle okul yemekhanesinde sıraya girerek birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından toplantı salonunda 11 ve 12. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Durmuş üniversite hayatlarıyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Öğrencilerle sohbet sırasında bir de sürpriz yaşandı. Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete’den gelen telefonu cevaplayan Durmuş mikrofonu açarak Genel Müdür Mete ile öğrencileri buluşturdu. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilere telefondan hitap eden Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete tüm Sakaryalı öğrencilere cumartesi ve pazar günleri girecekleri TYT ve AYT sınavlarında üstün başarılar diledi.

Öğrenim gördükleri eğitim kurumlarının Millî Eğitim Bakanlığındaki en üst yöneticisiyle konuşma fırsatı bulan öğrenciler bu sürpriz söyleşinin kendileri için büyük moral kaynağı olduğunu ifade ettiler.

Serdivan İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Dere, Din Öğretiminden Sorumlu Müdür Yardımcısı Naci Doyuk, Müdür Yardımcı Pınar Bulut, Serdivan İlçesi Şube Müdürü Halil Dursun’un da eşlik ettiği ziyaretten büyük onur duyduklarını belirten Şehit Yılmaz Ercan Kız AİHL Müdürü Kadir Gezer çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken kısa zamanda okullarının eğitim başarısının yükselmesinde tüm öğretmenlerinin, personelinin, öğrencilerinin ve velilerinin bir aile bütünlüğü içerisinde hareket etmesinin etkili olduğunu söyledi.

Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine gerçekleştirdiği ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yorgunluğa iyi gelen bir ziyaret daha... Evlatlarımın çift kanatlı yetiştiğini görmek kadar Ortaöğretim Genel Müdürümüz Cengiz Mete Bey'in telefonu da günümüze güzellik kattı. Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden içim rahat ayrılıyorum.” ifadelerini kullandı.