Sakarya Ferizli İlçesi’nde bulunan “Ferizli Ortaokulu”ndan 85/86 döneminde mezun olan öğrenciler kendi aralarında Whatsapp grubu kurdu. Zaman içinde girerek büyüyen grupta bulunanlar sürekli yeni isimleri listeye ekledi. Sınıf başkanı Zübeyde Aydın’ın gayretleriyle organize olan mezunlar bir araya gelme kararı aldı. Sınıf Başkanı olmasının yanı sıra sınıfın cimcimesi olarak bilinen Zübeyde Aydın 35 yıl sonra 85/86 mezunlarını Ferizli Botanik Park’ta bir araya getirmeyi başardı.

Kuş sütü eksik masalarda yenen yemekler sonrasında yıllarca görüşmeyen mezunlar hasret giderdi. Çuval yarışı, istop, yakar top, ip atlama, uçurtma gibi oyunların oynandığı günde çiftetelli eşliğinde mezunlar gönüllerince eğlendi. Ferizli’nin sevilen ve tanınmış ismi Sefa Yıldız tıpkı 35 yıl önce olduğu gibi çuval yarışında yine 1. kimseye kaptırmadı. Ali Çengel’in uçurtması teller yerine Tarık Öz’ün dronuna takılınca ‘Yeni mi Ali Çengel” demekten kimse kendini alamadı.

Bilgi yarışmasında ise 35 yıl önce olduğu gibi Hülya, Reyhan, Osman Çengel kardeşler 1. kimse kaptırmadı. Ailecek doğal bilgisayar gibi büktün bilgileri hafızalarında toplayan Çengel kardeşler 35 yıl önce olduğu gibi yine ayakta alkışlandı. Çocuklar gibi şen olan mezunlardan Oktay Öz ile Hamit Çaylağ’ın ızgara şovuyla sürüp giden eğlence ve kaynaşmada uzun yıllardır organik beslenmeye özen gösteren Hülya Ardıç yaptığı organik reçel herkesten tam puan aldı.

Organik reçellerini sınıf arkadaşlarına hediye eden Hülya Ardıç, kendisine yapılan ‘Organik Reçel Fabrikası’ tekliflerine pekte sıcak bakmadı. Reçellerindeki lezzetin sırrı olarak ‘Onlara sevgimi katıyorum’ diyen Hülya Ardıç, “ben sağlıklı yaşamak ve beslenmek için organik gıdaları tercih ediyorum” dedi. İp atlama yarışını Nurten Yaman’ın ekibinden Serpil, Ayşe, Sibel, Mehtap’ın kazandığı o anlarda Raim İçöz’ün meşhur fıkraları sınıfı kırdı geçirdi.

Eğlencenin dolu dizgin sürdüğü mezunlar buluşmasında sazıyla sahne alan Fatih Bıyık, 35 yıl sonra hasret gideren herkesin beğenisini kazandı. Herkesin eğlendiği o anlarda hayatları futbol olan Şener Aldemir, Osman Bostan, Hüseyin Işık,Yüksel Gümüş ve Erdal Erebilir yine futbol konuştular. Sakaryaspor’un bu yıl ne yapacağını ele alan futbol hastaları, üç büyüklerin transferlerini de masaya yatırdı.

1985/1986 Ferizli Ortaokulu mezunları hem sınıf başkanı hem de sınıfın cimcimesi Zübeyde Aydın’a teşekkür etti ve bir yıl sonra mutlaka buluşmak üzere ayrıldılar.