TÜGVA Sakarya İl Temsilciliğinin Gençlik ve Spor Bakanlığıyla birlikte yürüttüğü Gençler Tarih Yazıyor Projesi ile Sakarya’daki ortaokul öğrencileri kitap yazarı oluyor.

Ortaokul öğrencileri yazar oluyor

TÜGVA Sakarya İl Temsilciliği gençlere tecrübe ve farklı disiplinlerde beceri kazandıracak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projede Sakarya’daki ortaokul öğrencileri deneyimli eğitmenlerden Temel Yazarlık ve Tarih Bilinci Eğitimi alacak. Teorik ve uygulamalı eğitimlerden sonra öğrenciler edindikleri bilgi birikiminden ve yazarlık tecrübesinden hareketle tarihimizin spesifik dönemleri, kişileri ve müesseseleri hakkında makaleler yazacaklar. Öğrencilerin hazırladıkları bu makaleler, profesyonel editörlerin kontrolüyle kitap haline getirilecek ve basılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ve onayıyla basılan kitaplar, Sakarya’daki ortaokullara dağıtılacak. Böylece Sakarya’daki tüm ortaokul öğrencileri arkadaşlarının kaleminden tarihimizi öğrenme fırsatı bulacaklar.

Veliler çok heyecanlı

Online başvuruların başladığı proje 4 aylık bir süreci kapsıyor. 50 öğrencinin yer alacağı proje, 2021 yılı ağustos ayında başlıyor. Proje kapsamında ağustos ayı içerisinde hafta içi beş gün eğitimler verilecek. Eğitimler sonucunda ağustos ayında 1 kitap, eylül ayında 2 kitap, ekim ayında 1 kitap ve kasım ayında 1 kitap basılacak. Böylece Sakarya’daki 50 ortaokul öğrencisi 5 kitabın yazarı olacak. Veliler, çocuklarına henüz ortaokul çağında yazar olma fırsatı sunan ve belki de öğrencilerin hayatlarını değiştirecek proje için çok heyecanlı.

Online başvurular devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının finanse ettiği projede öğrencilerden ücret talep edilmiyor. Öğrencilere sunulacak ikramlık, kırtasiye malzemesi, eğitmen ve pedagojik rehber desteği, kitap basım ve dağıtım maliyetlerinin tamamı bakanlık tarafından karşılanacak. 50 öğrencinin yararlanabileceği projenin online başvuruları devam ediyor. Başvurular için: https://forms.gle/cJLbuiZmAsez7AW88 adresini ziyaret edebilirsiniz. Yine detaylı bilgi için TÜGVA Sakarya İl Temsilciliğinin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.