Türkiye geometricileri arasında birlik ve dayanışmayı sağlamayı hedefleyen Geometriciler Derneği, Prof. Dr. Murat Tosun önderliğinde Sakarya Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesinden öğretim üyelerinin çalışmaları sonucu merkezi olan Sakarya’da kuruldu. Dernek ivedilikle çalışmalarına başladı ve yurt çapında kurulacak şubelerin hazırlıkları yapıldı.

GEOMETRİCİLER DERNEĞİ’NDEN EĞİTİME TAM DESTEK
Hem ilimizde hem de ülke çapında İlk, Orta ve Yüksek Öğretimde geometri eğitiminin çekiciliğini, etkinliğini ve verimini arttırıcı etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor. 

SAYGIN KONFERANSLAR GEOMETRİCİLER DERNEĞİ İLE YOLA DEVAM EDECEK
2012 yılından bu yana dünyanın saygın üniversiteleri ile ortaklıkla Kosova, Bosna Hersek, Avusturya, Yunanistan, Sırbistan, Macaristan, Ukrayna, Azerbaycan ve Makedonya’da düzenlenen ULUSLARARASI AVRASYA MATEMATİK BİLİMLERİ VE UYGULAMALARI KONFERANSI, 
18 yıldır ülkemizde her yıl başka bir üniversite ev sahipliğinde düzenlenen ULUSAL GEOMETRİ SEMPOZYUMU ve bunlar gibi yüksek bilimsel etkinliği olan konferansların Geometriciler Derneği tarafından düzenlenmesi planlanıyor. Böylece ülkemizin geometri alanındaki araştırma, geliştirme ve uygulama potansiyelinin uluslararası düzeyde etkin ve öncü bir role sahip olması hedefleniyor.

BİLİMSEL DERGİLER GEOMETRİCİLER DERNEĞİ ÇATISI ALTINDA
Geometri ve matematiğin farklı alanlarında yayın yapmaya devam eden uluslararası bilim camiası tarafından ilgi ile takip edilen 
International Electronic Journal of Geometry, 
Mathematical Sciences and Applications E-Notes, 
Universal Journal of Mathematics and Applications, 
Fundamental Journal of Mathematics and Applications, 
Conference Proceedings of Science and Technology, 
Journal of Mathematical Sciences and Modelling, 
Communications in Advanced Mathematical Sciences 
isimli bilimsel dergiler de Geometriciler Derneğinin bünyesinde faaliyet sürdürecek. 

GEOMETRİCİLER DERNEĞİ FAALİYETLERİ HEYECANLA BEKLENİYOR
Türk Biliminin gelişmesine katkı sağlayacak tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine hazırlanan ve tüm dernek organlarının faaliyete başlaması için çalışan Prof. Dr. Murat Tosun ve dernek kurucuları çalışmalarına hızla devam edeceklerini heyecanla bildirdiler. Geometriciler Derneğinin kurulması ve yapılması planlanan bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetler bilim dünyası tarafından takdirle karşılandı.