VELİLERİ TEDİRGİN ETTİ
Geyve ilçe merkezinde 300 öğrenci mevcuduna sahip Geyve Elvanbey Anadolu Lisesi'nde tadilat yeni eğitim dönemine yetişmeyince öğrenciler; 700 öğrenci mevcuduna sahip Geyve Atatürk İlk-Ortaokulu binasında eğitim görmeye başladı. Aynı binada hem ilkokul, hem ortaokul, hem de lise öğrencileri sabahçı-öğlenci uygulamasıyla eğitim ve öğrenim görmeye başladı. Toplamda 1000 öğrencinin sabahçı ve öğlenci uygulamasıyla eğitime başlaması velileri tedirgin etti. 

RAHATSIZ OLDULAR 
Geyve Atatürk Ortaokulu ve Geyve Elvanbey Anadolu Lisesi öğrencileri sabah 07.00'de okula başlayıp, 13.10'da çıkıyor.  Geyve Atatürk İlkokulu öğrencileri ise 13.30'da derse başlayıp, akşam 18.30'da okuldan çıkıyorlar Hal böyle olunca Geyve Atatürk İlk-Ortaokulu öğrenci velileri bu duruma tepki gösteriyor. Özellikle Geyve Atatürk İlkokulu öğrenci velileri öğleden sonra yapılan eğitimden verim alınamayacağını ve çocukların akşam geç saatte okuldan çıkmalarından dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.

OKULLAR TADİLATTA 
Öğrenci velileri yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi, “700 öğrenci mevcuduna sahip Geyve Atatürk İlköğretim merkez okulunun bir kısmı şu an tadilatta. Geyve Elvanbey Lisesi de tadilatta olduğu için, 300 öğrenci mevcuda sahip o okulun öğrencileri Geyve Atatürk İlköğretim Okulu'na nakil oldu. Ortaokul ve lise öğrencileri sabah saat 7.00'da okula giriş yapıyor ve öğlen saat 13.10'da çıkıyorlar. İlkokul öğrencileri ise 13.30 girip 18.30'da çıkıyor. Bir de bunun kış şartlarını düşünürsek, okulda eğitim sabah ezanında başlayıp, yatsı ezanında sona erecek.

MAÇ KUYRUĞU GİBİ
Ayrıca okulda güvenlik görevlileri yok, giren çıkan belli degil. Temizlik desen her yer çöp içinde. Kantin sıraları maç kuyruğu gibi. Dezanfektan yok, okul kısmen tadilatta olduğu için yerlerde çiviler, tahtalar bulunmakta. Bazı koridorlara güvenlik bantı çekilmiş. Lavabo ve tuvaletler ona keza yoğunluktan dolayı hijyenik değil. Açıkçası vakaların tırmandığı bu pandemi döneminde kurallar hiçe sayılıyor ve hiç hoş olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Bu durumun böyle sürdürülebilmesi pek mümkün görünmüyor. Yetkililerin bu duruma bir el atmasını rica ediyoruz."