//Nurettin Eryılmaz//

Serdivan ilçesinde bir ilkokulun boya ve badana işleri, Kale Okulları Mesleki ve Anadolu Lisesi İnşaat Bölümü öğrencileri tarafından gönüllü olarak yapıldı.

Kale Okulları Mesleki ve Anadolu Lisesi ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hazırlanan Sosyal yardımlaşma projesi kapsamında mesleki anlamda deneyim kazanan inşaat bölümü öğrencileri, gönüllü olarak ilkokul sınıflarının boyasını yaparak mesleği uygulamalı olarak gördü.

Lise öğrencilerinin gönüllü olarak yaptığı çalışmalar sırasında Serdivan Kaymakamı Ali Candan, okulu ziyaret ederek projeyi hazırlayan okul yöneticilerine teşekkür etti. 

Öte yandan Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak ve Sakarya Bölge Koordinatörü İlkan Canberk Çelik ile okulun meslek öğretmeni ve öğrencileri, HALK54'e açıklamalarda bulundu.

"GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU, KEYİF ALDIK"
Gönüllü olarak çalışma yaptıklarını dile getiren Kale Okulları Mesleki ve Anadolu Lisesi İnşaat Bölümü 11/B sınıfı öğrencisi Emirhan Kumral, "Gönüllü olarak geldik. Bence çok güzel bir çalışma oldu, çok keyif aldım. Güzel bir proje." derken, İnşaat Bölümü 11/B sınıfı öğrencisi Eren Başiş ise "Kardeşlerimize, abilerimize yardım ettiğimiz için çok mutluyuz. Okulumuzun sık sık böyle projeleri oluyor. Bizde gönüllü olarak katılmaktan memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

"MESLEKİ ANLAMDA DENEYİM KAZANDILAR"
Sosyal yardımlaşma projesi kapsamında öğrencilerin mesleki anlamda deneyim kazandığını belirten Kale Okulları meslek öğretmeni Merve Yönez, "Hem sosyal yardımlaşma projesi hem de mesleki anlamda deneyim kazanmaları için buradayız öğrencilerle birlikte. Çok keyifli vakit geçirdik. Hem uyguladık, hem konuştuk, hem de anlam ve önemini söyledik öğrencilerimizle. Sosyal bir farkındalık projesinin yanı sıra mesleki anlamda uygulamalı bir şekilde gördükleri için ben meslek öğretmeni olarak onlar için çok mutlu oldum, çok gurur duydum. Umarım bundan sonraki projelerde de onlarla birlikte destek olmaya devam edeceğim" şeklinde konuştu. 

"EĞİTİMDE GÜZEL ÖRNEKLER"
İhtiyaç sahibi okullar ve evlerde projenin öğrenciler tarafından devam ettireleceğini ifade eden Kale Okulları Sakarya Bölge Koordinatörü İlkan Canberk Çelik, "Meslek lisesi bölümünlerinde eğitim-öğretime devam eden çalışan öğrencilerimizle uygulama bilgilerini atölyelerimizde kazandırıyoruz. Fakat uygulama bilgisini atölyelerimizde kazandırdığımız öğrencilerimiz yapmış olduğu faaliyetlerini işleri bittikten sonra çöpe gidiyor. Bunun yerine biz kalıcı olabilmesi adına hayatta iz bırakabilmeleri ve öğrencilerimizin yaptıklarını kendilerinin gerçek hayatta karşılarına çıkacak şekilde ihtiyaç bulunan devlet okullarında, ihtiyaç bulunan kimsesiz-sahipsiz evlerde bu uygulamaları yapıyoruz. Bu hem eğitimde güzel örnekler hem de ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında bizi ve öğrencilerimizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

"OKULLARIN İHTİYACINI KARŞILAMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ"
Sakarya bölgesindeki okulların müdürleri ve yöneticilerinin güzel bir çalışmaya imza attıklarını söyleyen Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak, "Hoş bir çalışma oldu. Özel sektör olarak devlet okullarımızla birlikte eksik olan ya da tamirat-tadilat kısmında olan hizmetlerde bizden yardım istediklerinde koşarak geliyoruz. Hem öğrencilerimizin gelişimi, hem de motivasyonunu arttırma adı altında her zaman hazırız. Mehmet Zumra Kuş Ortaokulu'nun da ara dönemde dış yüzeyinin tamirat-tadilat ve boya kısmını yapacağız. Yine önümüzdeki yaz Sakarya'da 2 tane devlet okulumuzun boya ve badana işlerini üstleneceğiz. Bu şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.