Mühendishane Projesi ; Mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik düzenlenmiş program olan Mühendishane programı Mimar Sinan Mühendisler Birliği ile planlanlanarak koordineli bir şekilde devam etmesi hedefleniyor.

Amaç öğrencilerin özellikle dil, kişisel gelişim ve iletişim alanlarında donanımlı ve kaliteli bireyler olmasını sağlamak olan Sahasında uzman kadro ile eğitim verilmekde. Kız ve Erkek öğrencilerden oluşan iki sınıf halinde de devam etmektedir.

Mimarhane; GSB yurtlarında kalan ve 4 yıllık eğitim veren fakülte öğrencilerine yönelik olan projede Üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama bölümlerinde okuyan öğrencilerin özellikle dil, kişisel gelişim ve iletişim alanlarında donanımlı ve kaliteli bireyler olmasını sağlamak amacıyla sahasında uzman kişiler tarafından GSB yurtlarında eğitimlere başlanması planlanıyor.

Hukukhane Projesi;Hukuk Fakültesinde okuyan öğrencilerimize yönelik projedir. Sahasında uzman hukukçular yetiştirmek amaçlanmaktadır. Amaç öğrencilerimizin kritik ve analitik düşünebilmelerini sağlamak. Sabahattin Zaim ve Muhammet Fatih Safitürk yurtlarında ''Hukukhane'' projesi sahasında uzman hukukçular ve akademisyenlerimizin desteğiyle devam etmesi planlanlanıyor.

Muallimhane Projesi ; Hendek Kız Yurdu, Arif Nihat Asya Kız Yurdu , Sakarya Kız Yurdu ve Rahime Sultan Kız Yurtlarında kalan, Eğitim, Fen-Edebiyat ve İlahiyat Fakültesinde okuyan öğrencilerine yönelik bir projedir.

Kadim kültürümüzden aldığı ilhamı, çağın gerektirdiği bilgi ve sevgiyle harmanlamış, proaktif, sosyal yönü kuvvetli öğretmenler yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bir proje olup, ülkemizin dinamiklerinden, tarihsel ve kültürel referanslarından hareket eden, Anadolu insanının milli ve manevi gerçeklerine göre bir medeniyet algısı taşıyan, evrensel değerler çerçevesinde milli kimlik ve benliğinden taviz vermeyen, öğrencilere öncelikli olarak hakikati öğreten, mesleki bilgisi yüksek, çağın gerektirdiği entelektüel bilgiye sahip, inisiyatif alabilen, etkili iletişim becerisine sahip, sosyal yönden etkili, helal yaşamı prensip edinmiş, empati kurabilen bir “muallim” yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İlahiyat ve İhtisas Eğitimi ; İlahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik projedir.

‘‘din gönüllüsü’’ yetiştirmek amaçlanmakta. Öğrencilerin ilahiyat fakültelerinde aldıkları temel Kuran-ı Kerim, Arapça, Fıkıh, Hadis ve Tefsir alanlarında gelişmelerini sağlayacak ihtisas eğitimidir. Ayrıca Hafızlık eğitimleri verilmektedir. İlahiyat fakültelerinde okuyan öğrenciler aynı zamanda mescitler de Cuma namazlarında hutbe okuyarak ve vaaz vererek kendilerini geliştirmekte.Muhammet Fatih Safitürk, Sakarya ve Rahime Sultan yurtlarında bu proje yürütülmeye devam etmektedir.

Eğitim, Sosyal , Kültürel Faaliyetler Şube Müdür V. Suzan Yazıcı Arabul “yurtlarımızda barınan mimarlık, mühendislik, hukuk, ilahiyat, öğretmenlik ve onun bölümlerini okuyan öğrencilerimize yönelik gerçekleştirmiş olduğumuz Türkiye çapındaki örnek projelerden olan Mimarhane, Mühendishane, Muallimhane, Hukukhane ve Hikmethane projelerimiz gençlerimizin akademik eğitimlerini pekiştirmekle kalmayıp alanında uzman öğreticiler ve akademisyenler tarafından gelecekte yapacakları mesleklere de hazır hale getiriliyorlar. Her birinin kendi bölümlerinde uzmanlaşmış isimlerle aldıkları birebir eğitimler yurtlarımızda sadece barınma hizmeti değil aynı zamanda onların boş vakitlerini de kaliteli hale getirmeyi amaçlamış olduğumuzun bir göstergesidir. Gençlerimiz bu projelerde sadece teorikte değil pratikte de uygulamalı eğitimler alarak geleceğin kaliteli çalışanları olacaklardır”

“Bu projelere eklemeyi düşündüğümüz, yeni projemiz "Şifahane" ile de Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri öğrencilerimizin, daha donanımlı olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” açıklamalarını yaptı