Aynı zamanda Erenler ilçesinde LGS (Liseye Giriş Sınavı) merkezi sınav puanı ile lise 9.sınıf düzeyinde öğrenci alacak tek okul olma özelliğini kazanan kurum (30 öğrenci gibi) sınırlı bir kontenjanla 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında kapılarını öğrencilerine açacak. Okula ayrıca Mahalli yerleştirmeyle de öğrenci alınabilecek.

Bünyesinde İmam Hatip ortaokul kısmının da yer aldığı okulda bu yıl ilk defa 5.sınıfa kaydolacak öğrenciler düzeyinde yabancı dil ağırlıklı sınıflar açılacak. Okul Müdürü Recep Almaz amaçlarının yabacı dil eğitimim yanında öğrencilere milli ve manevi değerleri özümseyerek ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişmelerine destek vermek, rasyonel ve analitik düşünme becerilerini geliştirmek olduğunu ifade etti.

Proje okulu seçilmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten okul müdürü Recep Almaz;. “Ancak sorumluluğumuzun ve omzumuzdaki yükün de arttığının farkındayız. Bu vesileyle öğretmen arkadaşlarımıza bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin en önemli okulları arasına girmemizde büyük emekleri oldu. Halit Evin Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde 23 derslik, 100 kişilik konferans salonu, Bilişim Teknolojileri Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Etüd Çalışma Odası, Kütüphane bulunmaktadır. Okulumuzun proje okulu seçilmesine katkı sunan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Müdürlüğümüz ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.