Sakarya Nuri Demirağ Özel Havacılık ve Teknoloji Meslek Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Turan Yıldırım, Okul Müdürü Merve Başar ve Okulun Akademisyen Danışmanı Dr.  Metin Çengel haber merkezimizi ziyaret etti. Genel Koordinatör Murat Uygun, Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı, Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz ile bir süre sohbet eden Kurucu Müdür Turan Yıldırım, gelişim ve değişimin sürekli içinde bulunan havacılık sektörünün çağımızda en prestijli sektörleri arasında olduğu anımsattı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerdiği müfredat çerçevesinde havacılık adı altında açılan resmî ve özel okullar arasına bulunan Sakarya Nuri Demirağ Özel Havacılık ve Teknoloji Meslek Teknik Anadolu Lisesi genç ve dinamik kadrosuyla hizmet verdiğini anımsatan Yıldırım, “Okulumuzda geleceğin Türkiye’si için dinamik, idealist, İngilizce diline hâkim, uluslararası standartlarda nitelikli uçak bakım teknisyeni ve bilişim uzmanı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Havacılık ve bilişim alanlarında eğitim alacak ve ilerleyecek her bir bireyin ulusal veya uluslararası bir sertifikaya ya da belgeye sahip olması gerekmektedir. Bu anlayışla eğitim yapıyoruz” diye konuştu.

Ülkede son yıllarda savunma sanayi ve havacılık sektöründe gerçekleştirdiği pek çok milli çalışma olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırım, “ Bu sektörde ki mesleklere olan ilgiyi artırmış ve yeni meslek alanlarının oluşmasına zemin hazırlamıştır. Tüm bu gelişmeler beraberinde mesleki alanda lise eğitimine duyulan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. Havacılık ve bilişim alanlarında ülkemizi geleceğe taşıyacak siz gençleri yetiştirmek için çıktığımız bu yolda bize verdiğiniz destek ve katkılardan dolayı siz velilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Sakarya Nuri Demirağ Özel Havacılık ve Teknoloji Meslek Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Merve Başar okulda 104 öğrenci olduğunu ve öğrencilerin Pandemi önlemleri  kapsamında eğitimlerine devam ettiğini belirtti. Eğitime farklı bir bakış açısı getirmek ve kaliteli eğitimle gençleri yetiştirmek istediklerini belirten Başar, “Okulumuzda teorik ve pratik eğitimin yanı sıra yaşayarak öğrenmek, hâkim bir İngilizce eğitimi ile gelişmiş ve seçkin bireyler yetiştirmek anlayışıyla çalışıyoruz” dedi.

Başar, “Her bir öğrencimizin akademik başarıları, sağlıklı ve mutlu yaşaması bizim için önemlidir. Bu nedenle öğrencilerimize Türkiye Cumhuriyeti’nin insan haklarına dayanan millî, demokratik, laik ve sosyal bir devlet olduğunu, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün teşkil ettiğini ve dünya milletler ailesinin şerefli ve yapıcı bir üyesi olduğunu benimseterek, kişilik ve ahlâkî karakter sahibi iyi birer vatandaş olarak yetiştirip onlara hayatın kapılarını açmak, ülkesine ve dünyaya değer katan, öz güveni yüksek ve sorumluluk sahibi, hayal gücü örselenmemiş, yetenekleri desteklenmiş ve onlara değer verilmiş bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içindeyiz” dedi.

Uçak Bakım Alanı’na bağlı olarak uçak gövde bakım ve Uçak elektroniği dalı ile Bilişim ve Teknolojileri Alanı’na bağlı olarak Siber Güvenlik ve Ağ İşletimleri, Veri yazılım ve Tabanı Programcılığı dalında eğitim verdiklerini belirten Başar, okuldan mezun olan gençlerin aynı statüde olan Meslek Anadolu Liselerine nazaran daha farklı imkanlara sahip olduğunu anımsattı. Başar; “Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin 8 modülde muafiyet hakkı bulunuyor. Ayrıca Milli Eğitim’den işyeri açma belgesi alıyorlar. Dolayısıyla hayata atılan gençlerimizi okulumuzda işini iyi bilen, iyi eğitim almış, İngilizcesi düzgün ve belli imkanlarla hayata atılmasını sağlayan bir anlayışla yetiştirmenin gayreti içindeniz” diye konuştu.