Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve yazılım yoğun sistemler konusunda faaliyet gösteren HAVELSAN arasında iş birliği protokolü imzalandı. HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar ve SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından şirketin Ankara’da bulunan genel merkezinde imza altına alınan protokolle, SUBÜ’nün +1 Uygulamalı Eğitim Modeli kapsamında mühendislik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler son sınıflarının bir döneminde tam zamanlı olarak iş yeri eğitimlerini HAVELSAN’da gerçekleştirebilecek. İş birliği ile öğrencilerin alanlarıyla ilgili teknolojik açıdan beceri ve deneyim kazanabilmelerine katkı sağlamak, kamu ve özel sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmelerde planlı faaliyetlerde bulunmalarına olanak sağlamak amaçlanıyor.

YÖK büyük önem veriyor

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) mesleki eğitim ağırlıklı üniversiteleri ayrı bir kategoriye alarak ihtisaslaşma projesinin önemli parçalarından biri haline getirdiğini aktaran HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, “Yükseköğretim Uygulamalı Eğitim Çerçeve Yönetmeliği ve son olarak kısa süre önce düzenlenen Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Çalıştayı beceriye ve niteliğin artırılmasına verilen önemi gösteriyor. Biz de bu uygulama ağırlıklı bir üniversite ile nitelikli öğrenciler yetiştirebileceğimiz bir iş birliğine imza atmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Bilim ve teknolojide öncülerden

İş birliği alanlarını her geçen gün genişlettiklerini ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu insanları yetiştirme noktasında başladıkları noktanın çok ilerisine ulaştıklarını kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “HAVELSAN gibi ülkemizin bilim ve teknolojide öncü kuruluşlarından birisi ile +1 Eğitim Modelimiz çerçevesinde bir iş birliği yapacak olmaktan son derece memnunuz. Bu anlamda müfredatlarımızın geliştirilmesi anlamında da önemli bir fayda sağlayacağımızı düşünüyorum. Öğrencilerimizin gelişimine büyük faydası olacak bu protokolümüz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.