Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından gerçekleştirilecek dış kalite değerlendirmesi öncesi ziyarette bulunduğu Hendek Meslek Yüksekokulu’nda 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yapımı uzun yıllardır süren yeni MYO binasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uygulamalı eğitimi esas alan MYO bölümlerinin iş dünyası ile iç içe olması gerektiğini vurgulayan ve bu yöndeki adımların hızlandırılması gerektiğinin altını çizen Rektör Sarıbıyık, “2.OSB içerisinde yıllardır bitmesi beklenen yarım inşaatın bir an önce tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İş dünyası destek olmalı

Ana hedeflerinden birisin iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insanları yetiştirmek olduğunu belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “İş dünyasının da bu çabalarımıza destek olması gerekiyor. Biliyoruz ki iş dünyası nitelikli çalışan bulmakta güçlük çekiyor. Biz de bu soruna çözüm üretmek için çabalıyor, bu anlamda ilgili alanlardaki öğrencilerimizi iş dünyasıyla birlikte ve ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirmek istiyoruz. Kısa süre önce Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanarak Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği’ de 2. OSB’nin okulu bitirmesine imkân veriyor” diye konuştu.

Yanlış bir algı var

Mevcut yerlerinde uygulama laboratuvarları ile ilgili mekân sıkıntısı çektiklerini söyleyen Hendek MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nihat Kurt, “+1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile öğrencilerimizi en az 1 dönem tam zamanlı iş yeri eğitimine göndermiş olmamız laboratuvar ve atölye ihtiyacımız yok gibi bir anlama çekilebiliyor. Oysa öğrencilerimizin temel becerilerini kazanmaları açısından okullarımızda donanımlı laboratuvar ve atölyelerin bulunması da son derece önemli. Yeni binanın hizmete alınması ile birlikte iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayacak daha nitelikli öğrenciler yetiştirebileceğiz.”