Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un talimatıyla Adapazarı Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonda yapılan toplantıya 16 ilçeden şube müdürleri, halk eğitim merkezi müdürleri ile her kademeden temsilci okul müdürleri katıldı.Toplantının birinci bölümünde, bu yıl ilk kez düzenlenecek "Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kutlama etkinliklerinde neler yapılacağı üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.  

Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Kültürel Etkinlikler Yönetmeliğine yeni giren “Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kutlama etkinliği bu yıldan başlamak üzere her yıl haziran ayının ilk haftası gerçekleştirilecek.  

Hayat Boyu Öğrenme Birimi Koordinatörü Vedat Tetik’in bilgilendirme yaptığı toplantının ikinci bölümünde MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde başlatacağı “Hayat Boyu Öğrenen Mahalle” uygulaması hakkında görüşler sunuldu. 

Mahallelerde istihdamı geliştirmek, nitelikli iş gücü oluşturarak ekonomiye katkıda bulunmak, kişilerin mesleklerindeki gelişmelerini yakından takip etmelerine imkân sağlamak amacıyla her mahallede en az bir okulda halk eğitim kursu açılmasının planlandığı uygulama için öncelikli olarak muhtarlar aracılığıyla tüm mahallelerde ihtiyaç analizi yapılacak. Vatandaşların ilgi ve ihtiyaçları doğrultusundaki tespitlerin ardından her mahallede en az üç programda kurs açılması öngörülüyor.   

"Hayat Boyu Öğrenme Değerlendirme Toplantısı"nın son bölümünde ise Açık Öğretim faaliyetleri kapsamında ders kitaplarının sisteme işlenmesi ve kılavuzda yer alan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.