//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya'da İlköğretim Haftası, düzenlenen törenle kutlandı. Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamalara İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı'nın yanı sıra il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve okul kurum müdürleri katıldı.

Törenin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Halk54.com'un sorularını cevaplayarak özel açıklamalarda bulundu.

"GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"
2021–2022 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, "Eylül'ün üçüncü haftası eğitim öğretim haftası olarak kutlanıyor. Uzun bir süreden sonra tam gün kapsamlı eğitim öğretim faaliyetlerine başladık. İnşallah çocuklarımıza, evlatlarımıza çok değerli meslektaşlarımla eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını istiyoruz. Bunun için eğitim ordusu canla başla mücadele edecektir. Sakaryamıza yeni başladık, bismillah dedik. Ama ilk günden itibaren sağolsunlar Sakarya halkının, bürokratların, siyasilerin eğitime verdiği önemi görmek bizi ayrı heyecan etti. Omuzlarımızda bir yük var. İnşallah tüm Sakarya halkıyla beraber değerli meslektaşlarım, kıymetli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimizle güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum." dedi.

"OKULLARDA EKSİKLİK GÖZÜKMÜYOR"
Sakarya'daki okulların çalışmaları hakkında son durumu aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, "Benden önceki arkadaşıma teşekkür ediyorum. Gerekli çalışmaları zaten yapmışlar. Bakanlığımız tüm Türkiye'de olduğu gibi Sakarya'da da çalışmalarını yaptı. Şuanda çok şükür okullarımızda bir eksiklik gözükmüyor." diye konuştu.

"ÇALIŞTAY YAPACAĞIZ"
Halk54.com'a yaptığı özel açıklama ile bir müjde de veren İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, "İlk önce bir çalıştay yapacağız. Bunun ilk müjdesini sizin aracılığınızla vereyim. Bu çalıştaya öğretmenimiz, öğrencimiz, STK'larımız, kantincimiz, servisçimiz hep beraber olacağız. Masanın etrafında konuşacağız. Sakaryamızın pozitif yönleri nelerdir, güçlü yönlerimiz nelerdir, eksik kalan yerlerimiz nelerdir? Bununla ilgili bir çalışma yapıp yol haritamızı çizip Sayın Valimizin önderliğinde inşallah çalışmalara başlacayağız. Hep beraber hareket edeceğiz. Ben demekle olmaz bu. Ortak akılla harekt etmewk bizim birinci önceliğimiz. Ortak akılla inşallah Sakaryamızın eğitimini çok daha iyi yerlere getirmek için çaba sarf edeceğiz" dedi.