Türkiye’de bir ilk olan Sakarya Öğretmen Destek Merkezindeki sınıf ve atölyelerde uygulamalı olarak verilen ilk yardım eğitimlerini İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da yakından takip ediyor.

Millî Eğitim Müdürlüğünün Arama Kurtarma Birliği ekip üyelerine yönelik düzenlenen ilk yardımcı eğitimlerine katılan Durmuş, yaralı bir bebeğe yapılması gereken ilk yardımı maket bebek üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

Eğitime katılan öğretmenlerle ilk yardımın önemi üzerinde sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş okul ve kurumlarımızı öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız için daha sağlıklı ve güvenli ortamlar hâline getirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek ilk yardım eğitimleriyle de öğretmenlerin ve millî eğitim çalışanlarının yetkinlik ve yeterliliklerini artırmaya özen gösterdikleri ifade etti. Durmuş  verdikleri eğitimlerin ulusal ve uluslararası geçerliliği olan ve standartlara sahip eğitimler olduğunu da aktardı.

İlk Yardım Nedir?

Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.

İlk Yardımcı Kimdir?

İlk yardımın tanımında belirtilen amaç doğrultusunda, hasta/yaralıya tıbbi araç ve gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle, sağlık ekibi gelinceye kadar, ilaçsız uygulamaları yapan, konuyla ilgili eğitim sonunda ilk yardımcı sertifikası almış kişiyi tanımlar.