ULUSAL MARŞ 100 YAŞINDA
Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’ un kaleme aldığı  ve "Allah bu millete bir daha 'İstiklal Marşı' yazdırmasın!.." diyerek milletine armağan ettiği, 12 Mart 1921 yılında TBMM’ de ulusal marş olarak kabul edilen ‘İstiklal Marşı’ bugün 100 yaşında.

“Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,” dizesiyle başlayan “Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl.” dizesiyle son bulan, istiklal mücadelesinin ve vatan savunmasının en güzel temsili,  hep bir ağızdan gururla seslendirilen ‘İstiklal Marşı’ yaşanılan zor günlerin unutulmaması, kim olduğunu, nerden geldiğini öğretmesi ve damarlardaki gücün farkına varılmasını hatırlatması açısından da gelecek günler adına önemli bir şevk kaynağıdır.

MNNET DOLUYUZ
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Büyük bir heyecanın ifadesi, birlik beraberliğin en güzel resmi, vatan savunmanın aşılamayacağını ve bu vatan için kanını seve seve feda edenlerin unutulmayacağını göstermek adına  “İstiklal Marşı’ nın yüzüncü yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen video çalışmasına anlam katan ve destek sağlayan, “ İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’ a, Adapazarı Belediyesine ve Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ ya, Adapazarı İlçe Sağlık Müdürlüğüne, Adapazarı İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Adapazarı İlçe Müftülüğüne, Sakarya Üniversitesine, İl Atletizm Temsilciliğine, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şube Başkanlığına, Adapazarı Mehmet Akif Ersoy İlkokuluna, Karadere Köy Halkına ve Uzun Çarşı Esnafına” teşekkür etti.

Bakırtaş; “Milli şairimiz Mehmet Akif’in en güzel eserini kabul edişimizin 100. yılında gururlu, coşkulu ve vatanımız için canını feda eden değerlerimiz için minnet doluyuz, ‘İstiklal Marşımızın Mimarı Akif’e ne kadar teşekkür etsek azdır dedi.” dedi.