Geçtiğimiz ay Geyve ilçesine gelerek özel eğitim öğrencileri için yaptıracakları okul arazisinde incelemelerde bulunan İZEV yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un ev sahipliğinde ilimizdeki özel eğitim okullarını ziyaret etmişlerdi. İZEV yöneticileri toplumda engelli olarak tanımlanan bireyler için kurmayı düşündükleri dünyada örneği olmayan yaşam köyü projeleri için Sakarya’nın çok uygun bir bölge olduğunu ifade etmişlerdi.

Toplumda çok yönlü farkındalık yaratması beklenen yeni projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan İZEV Vakfı Başkanı Hakan Kural ve Genel Sekreter Merve Kılıç, özel gereksinimli bireylerin de rol aldığı video klip projelerinin tamamlandığını ve Ocak ayında yayınlanacağını müjdelediler. Geyve’de yaptıracakları okulu Milli Eğitim Bakanlığına bağışlayacaklarını belirten İZEV yöneticileri, klibin yaygınlaştırılması ve ülke genelinde başlatacakları kampanya için Sakarya’dan da destek beklediklerini dile getirdiler.

İZEV’in iki yıl önce toplumda engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Pink Floyd grubunun kurucusu Roger Waters’in desteğiyle ülkemize kazandırdıkları şarkıya çekilen klip büyük ses getirmişti. 

Engelli bireylerin sesini duyurmaya devam eden İZEV’e bir destek te ünlü müzik grubu BEE GEES’ten geldi. Efsane grubun yaşayan tek üyesi Barry Gıbb ‘Stayin Alive’ şarkısını sosyal farkındalık için İZEV’e bağışladı.

İki yıl öncesinin Yaşam Hakkı-Duvar video klibinde metafor olan duvarı yıkan özel gereksinimli gençler, devam niteliğindeki Bee Gees-Stayin Alive şarkısının klibinde duvarın diğer tarafına geçerek “Yanımda ol, benimle ol” diyecekler. Farkındalık projesinin mottosu ise: Eksik yaprağı sen tamamla! olarak belirlendi.

İZEV, devam klibi niteliğindeki bu uluslararası farkındalık çalışmasında 4 özel gereksinimli gencin rol almasını sağladı. İZEV’in desteklediği down sendromlu ve zihinsel özel gereksinimi bulunan bireyler Bee Gees grubunun desteğiyle gerçekleştirdikleri bu çalışmayı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde duyurarak ülkemizdeki onbinlerce özel gereksinimli birey ve ailelerine hediye ediyor. Ocak ayında YouTube kanalında yayınlanacak çok sayıda ünlü sanatçının destek verdiği proje çalışması video klibin en az 30 Milyon izleyiciye ulaşması hedefleniyor.

6 dilde alt yazılı olarak yayınlanacak ‘Yanımda ol, benimle ol’ şarkısının sözleri İZEV Başkanı Hakan Kural, düzenlemesi Selim Çaldıran tarafından yapıldı. İstanbul’un tarihi mekanlarında çekimleri gerçekleştiren, 4 özel gereksinimli gencin ismi sır gibi saklanan sürpriz soliste eşlik ettiği video klipte, toplumun her segmentini temsil eden sevilen simalar Yavuz Dizdar (doktor), Özlem Gürses (haber programcısı), Eda Erdem (Milli Voleybolcu), Pınar Altuğ (oyuncu), Murat Tarman (iş insanı), Koray Avcı (sanatçı), Birol Topuz (milli sporcu), Larissa ve Burak Gacamer (sosyal medya içerik üreticileri) destek için Bee Gees üçlüsünü canlandıracaklar.