Okulların açılmasına sayılı günler kala yeni eğitim dönemi için detaylar netleşti. Geçtiğimiz döneminin bir bölümünü uzaktan eğitim modeliyle evinde geçiren öğrenciler yeni dönemin ilk haftalarını da evine geçirecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitimin 21 Eylül'den itibaren başlayacağını duyurumuştu. 

Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, yaptığı yazılı açıklamada öğretmenlerin uzaktan eğitimi değil, yüz yüze eğitime geçilmesini istediğini aktardı. Kaçar, "Uzaktan eğitim, eğitim değildir" dedi.

Kaçar, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
"Kamuoyunda ki yaygın kanaatin aksine, öğretmenler uzaktan eğitimi değil, bir an önce okulların açılmasını ve yüz yüze eğitimi geçilmesini istemektedir.

Çünkü öğretmenler bilirler ki, "akran eğitimi, sosyal etkileşim, fırsat eğitimi vb" akademik alanlar bir tarafa öğrencinin göz bebeğine bakmadan, uzaktan yapılan bilgi aktarımı asla eğitim değildir.

Mart ayında herkesin hazırlıksız yakalandığı dönemde yapılan uzaktan eğitim, elbette anlaşılır ve gerekli bir durumdu. Ancak aradan 6 ay geçmiş olmasına rağmen hiç bir hazırlık yapılmaması, gereken önlemlerin hiçbirinin alınmaması nedeniyle okulların açılamaması ise net bir şekilde başarısızlik ve yönetim zaafiyetidir.

Bakanlık gerekli önlemleri alamamış ve yüz yüze eğitime geçecek ortamı hazırlayamamıştır. MEB bu başarısızlığını kamufle etmek için bahane üretmeyi bırakmalı ve gerekli önlemleri alarak bir an önce yüz yüze eğitime geçecek koşulları hazırlanmalıdır.

Biz Eğitim Sen olarak bakanlığın bir an önce aşağıdaki koşulları yerine getirerek yüz yüze eğitimi başlatmaya çağrıyoruz.

1. Yeterli temizlik personeli alımı yapılmalıdır.

2. Okullarda (maske, dezenfektan, yüzey temizleyici vb) hijyen koşulların oluşturulması için gerekli bütçe sağlanmalıdır.

3. Sınıfların seyreltilmesi için; Köy okullarınin açılması, kontenjanı dolmayan okullar ile atıl durumdaki kamu binalarınin kullanilmasi ve gerekirse okul bahçelerinde konteyner sınıfların açılmalıdır.

4. Seyreltilmiş sınıflar için yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır.

5. Her okula yeterli sağlık personel atanmalıdır