Pazartesi sabahı ilk öğrencilerini ağırlayacak Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda 16 Mart'tan bu yana devam eden hazırlıklar artık bitti. Pazartesi sabahından itibaren bu hafta Sakarya genelinde yaklaşık 15 bin 300 1'nci sınıf ve 9 bin 600 ana sınıfı öğrencisi okula başlayacak. 

Geçtiğimiz senelerden çok farklı bir konsepte başlayacak okullar öncesi hem velilere hem de öğretmenlere büyük bir sorumluluk düşüyor. 

Okullar sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yeniden düzenlenirken, çocuklar için sınıflar tek kişilik oturma düzeninde yeniden planlandı. 

Özellikle 1'nci sınıfa başlayacak olan çocukların mevcut sayıları bir kaç gruba bölünerek sınıflarda 7'şerli 8'erli gruplar oluşturuldu.

Öğrencilerin giriş, teneffüs ve çıkış saatleri de grup grup ayarlandı. 

Çocukların teneffüslerde oyun oynayacakları bahçelerde her sınıf için ayrı ve diğer sınıflardan uzak alanlar belirlendi.

Ailelerden, evden çıkmadan önce çocukların ateşinin ölçülmesi istenirken, sınıfta ders dinlerken maske takılmasına gerek olmayacak.

Bunun dışında çocuklardan hareket halindeyken mutlaka maske takmaları istenecek.

Diğer senelerden farklı olarak veliler artık bir çok okulda okul bahçesinden dahi içeri giremeyecek. Çocuklarını okul girişinde kendilerini karşılayan rehber öğretmen veya güvenlik görevlilerine teslim edecek aileler çocuklarının durumunu sınıf öğretmenlerinden öğrenebilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yüz yüze eğitimin ilk haftasında sürecin etkili ve verimli şekilde işlemesi ve tüm okullarda ortak bir dilin yakalanması için "uyum programı rehberi" hazırladı.

İl Müdürlükleri kanalıyla tüm okullara ulaştırılan rehberde, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okul yöneticileri için planlanan tedbirler tüm detaylarıyla paylaşıldı.

Okul yönetimlerinin, 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar verdiği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlandı.

Öğrenciler ikinci haftada ise 2 gün okula gidecekler. Okula geliş gün ve saatleri yine okul okul farklılık gösterecek. 

Çocukların okula adapte olabilmesi için bazı etkinlikler de düzenlenecek.

" Sağlık Olmadan Eğitim Olmaz" parolasıyla hazırlanan etkinliklerde, eğitimle ilgili tüm paydaşların uyması gereken hususlar ve beklentiler yer alacak. (Medyabar)