Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğü, Arifiye Belediyesi, Mısır Araştırma Müdürlüğü ve Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu arasında imzalanan protokolle başlayan Tarım Atölyesi projesinde bahar hazırlığı yapılarak çiftlikte entegrasyon, toprak zenginleştirme ve modernizasyon çalışmaları tamamlandı.

Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu idareci ve personeli, ayrıca Mısır Araştırma Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ahmet Duman da çalışmalarda görev aldı.

Avrupa Birliği kapsamında da örnek olan Küçük Çiftçiler projesi katılımcı ülkeleri de teşvik ediyor. İtalya, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’daki ortaklar çiftlikteki çalışmaları çevrim içi takip edip kendi ülkelerinde uyguluyor.

Arifiye Bekir Sıtkı Durgun İlkokulunun küçük çiftçileri okulların açılmasıyla birlikte bahçede marul, soğan, maydanoz, nane gibi ürünlerin ekimine başlayacaklar.  

Minik öğrenciler proje kapsamında tohumdan ürüne serüvenini bizzat yaşayarak öğreniyorlar. Seralarda çimlendirdikleri tohumları fidana dönüştüren minikler, Küçük Çiftçiler uygulama bahçesinde fidanları toprakla buluşturuyor. Ziraat mühendisleri eşliğinde fidanlarını büyüten öğrenciler ürünlerini toplamanın zevkini yaşıyorlar. Bahçede yetiştirdikleri marul, yeşilsoğan, domates, biber, patlıcan fasulye, patatesleri sevinçle topluyor.

Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu Müdürü Cemal Yamak, minik öğrencilere bu fırsatı veren Sakarya Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’ya, Mısır Araştırma Müdür Yardımcısı Ahmet Duman’a ve projede görevli ziraat mühendislerine teşekkür etti.