MEKTUP PROJESİ ULUSAL BASINDA
İçinde bulunulan salgın döneminde, iki kuşak arasında kültürel bağ kurmak, geçmişten gelen bilgi, birikim ve deneyimlerin mektup arkadaşlığı yolu ile aktarılmasını sağlamak amacıyla oyun teması ile başlayan ve hayal teması ile devam eden “Kuşaktan Kuşağa Gönül Mektupları” çalışması Anadolu Ajansı (AA) röportajından ulusal basında yerini aldı.

Emekli öğretmenlerin kendi dönemlerindeki unutulmaya yüz tutmuş oyunları anlattığı, öğrencilerin de çağa damga vuran teknoloji oyunlarının kendilerini etkileme durumlarını paylaştığı, gerçekleşen ya da gerçekleşmeyen, düşündükçe kendilerine heyecan katan hayallerin paylaşıldığı mektuplar, toplumsal değişim ve gelişim gerçekliğini ortaya koyması açısından ne kadar önem taşıdığını gösterdi.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, “Kuşaktan Kuşağa Gönül Mektupları” proje koordinatörü Tuğba Dündar, projenin içinde yer alan emekli Sınıf Öğretmeni Zeliha Taçyıldız ve Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Yusuf Alperen Doğan ve velisi Mücahide Doğan ile Ajansı (AA) tarafından başarıyla gerçekleştirilen röportajlar yapılan çalışmanın ehemmiyetini bir kere daha ortaya koydu.“Kuşaktan Kuşağa Gönül Mektupları” proje koordinatörü Tuğba Dündar; mektup çalışmasının unutulmaya başlanılan değerleri hatırlatması, yaşamın içinden olması, iki kuşağı bir araya getirmesi adına büyük önem taşıdığını belirterek, “ Çocukların büyüklerinden öğreneceği geçmişi, büyüklerin de çocuklardan dinleyeceği bugünü vardır, değerler birlikte kucaklanması ve kültürü yaşatmak adına çok önemlidir.” dedi.

MEKTUPLARLA KURULAN GÖNÜL BAĞLARI
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Oyun temasıyla başlayan ve hayal temasıyla devam eden “Kuşaktan Kuşağa Gönül Mektupları” çalışmasının unutulan oyunları hatırlatması, geçmişten günümüze nelerin değiştiğini göstermesi, hayal kurmayla başlayan kendini gerçekleştirme hikayelerinin gücünü yansıtması ve iki kuşağı aynı çatı altında buluşturması adına önemli bir iletişim aracı olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; “Kuşaktan Kuşağa Gönül Mektupları” proje koordinatörü Tuğba Dündar’ a, çalışmaya katkı sağlayan emekli öğretmenlere, okullara ve öğrencilere, projedeki gönüllüğü ve içten paylaşımları için emekli Sınıf Öğretmeni Zeliha Taçyıldız’ a, yazarken ve okurken ki hislerini çıkardığı derslerle anlatan Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Yusuf Alperen Doğan’a ve oğlunun projede yer almasından duyduğu hazzı ve gururu en güzel şekilde ifade eden velisi Mücahide Doğan’ a, çalışmadaki duyarlılığı ve iş birliği için Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Ömer Faruk Şimşek’ e teşekkür etti ve “Kültürel mirasa sahip çıkmak, bizi biz yapan değerleri yaşatmak adına çıktığımız yoldaki desteğinizle anlam kazanan çalışmamız gönül bağlarımızı daha da güçlendirdi. ” dedi.