Adapazarı Mithatpaşa Anadolu Lisesi Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Emine Kansu'nun girişimleriyle, KNS Otomotiv San.Tic. AŞ aile şirketinin sahibi olan eşi Oğuz Kansu tarafından merhum babaları Bahtiyar Kansu adına kütüphanenin yapımı gerçekleştirildi.

Açılışa katılan MEB Daire Başkanı Hüseyin Burak Fettahoğlu; yaşayan, gelişip büyüyen bir toplum için çocuklarımızı kitaplarla buluşturmanın öneminden bahsetti. Yeni açılan kütüphanelerin öğrencilerimizin kitapla, bilgiyle buluşmasına katkı sağlaması temennisinde bulundu.

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Savaşçı da “Sakarya’mızda son bir ayda 48 okula yeni kütüphane kurulmuştur. Hedefimiz; Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürütülen, Bakanlığımızın desteklediği  “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamaktır. Tüm çocuklarımıza mümkün olan en erken yaşta kütüphane sevgisi ve alışkanlığını kazandırmak gayesindeyiz.” şeklinde konuştu.

Programda Adapazarı Kaymakamı Oktay Kaya ve Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu da birer konuşma yaparak kütüphanelerin eğitim öğretimdeki önemine vurgu yaptılar.

Kitap bağışı ile 3028 adet kitaba ulaşılan kütüphanede bilgisayarlı kontrol ve yönetim bölümü, bilgisayarlı internet okuryazarlığı bölümü, satranç köşesi ve oturma köşeleri bulunuyor.

Adapazarı Mithatpaşa Anadolu Lisesi Bahtiyar Kansu Kütüphanesi açılışına MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ders Kitapları ve Yayımlar Daire Başkanı Hüseyin Burak Fettahoğlu, Adapazarı Kaymakamı Oktay Kaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, İl Millî Eğitim yöneticileri, hayırseverler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bu açılışın ardından Erenler İlkokulu ve Arifiye ilçesindeki SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki kütüphaneler de düzenlenen programlarla öğrencilerin hizmetine açıldı.