Adapazarı ilçesinde görev yapan matematik öğretmenleri için düzenlenen, matematik alanındaki yeni oluşumun adı olan “Matematikte GeoGebra Kullanımı Eğitimi” Doç. Dr. Yılmaz Zengin’ eğitmenliğinde gerçekleştirildi.

Matematikteki nesnelerin grafik, sayısal cebir ve çizelge olmak üzere 3 farklı görünümünü sağlaması yönünden önem taşıyan, öğrencilerin farklı şekillerde düşünebilmesi, yorumlayabilmesi ve sonuca gidebilmesi adına tercihler sunan çalışma matematik öğretmenlerinin ilgi odağı oldu.

YENİLİKLERİN TAKİPÇİSİYİZ
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Adapazarı İlçesinde görev yapan matematik öğretmenleri için düzenlenen “Matematikte GeoGebra Kullanımı Eğitimi” nin öğretmenlerin yenilikleri yakından takip edebilme, kendilerini geliştirebilme adına önemli bir fırsat olduğunu belirterek, eğitimdeki katkısı ve desteği için Doç. Dr. Yılmaz Zengin’ e teşekkür etti.

Bakırtaş; ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine kadar öğrencilerin matematiği ve bilimi daha iyi anlamaları için geliştirilen yazılımla ilgili eğitimin önemini belirterek, “Öğretmenlerimize faydalı olabilmek, kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilmek adına yeniliklerin yakından takipçisiyiz.” dedi.