Sakarya Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla sıkı Covid-19 önlemleri altında düzenlenecek.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde 5 Ekim’de düzenlenecek “Akademik Açılış ve Bilim Ödülleri Töreni” sıkı koronavirüs önlemleri altında yapılacak. TBMM Başkanlığınca alınan Covid-19 tedbirleri doğrultusunda, 700 kişilik Prof. Dr. Nevzat Kor Salonu’nun 175 davetlinin katılacağı biçimde hazırlandığı ve davetliler dışında katılımcı kabul edilmeyeceği bildirildi.

TBMM Başkanlığınca davetlilerden ayrıca Covid-19 testinin istendiği tören, 5 Ekim Pazartesi günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde saat 14:00’de başlayacak. Tören Sakarya Üniversitesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Törende bunun yanı sıra başarılı akademisyenlere mühendislik-fen, sosyal bilimler, sağlık bilimleri ve sanat alanları kategorilerinde “Bilim/Sanat Ödülleri”, “Genç Bilim İnsanı Ödülleri” ve “Dönemsel Başarı Ödülleri” takdim edilecek.