Mehmet Gölhan Ortaokulu öğrencileri E-twinning projesi kapsamında blok tabanlı kodlama araçlarından Scratch ile kodlama öğrenmek ve öğretmek amacıyla 10 ilimizden yaşıtlarıyla buluştu. 

Kuruculuğunu Eskişehir Tepebaşı Mustafa Kemal Ortaokulundan Şerife Bıyıklı ve Erzurum Yakutiye Raif Azak İmam Hatip Ortaokulundan Esranur Uğurlu’nun yaptığı, Erenler Mehmet Gölhan Ortaokulundan Pınar Yıldız Kazancı, Konya Selçuklu Erdem Bayazıt Ortaokulundan Mustafa Demirel, Hatay Payas Yunus Emre Ortaokulundan Leyla Durakçı, Burdur Gölhisar Cumhuriyet Ortaokulundan Hatice Oral, Kırşehir Çiçekdağı Şehit Öğretmen Bayram Tekin Ortaokulundan Tuğba Aziz, Muş Mehmet Zafer Çağlayan Ortaokulundan Hatice Koçpınar, Çankırı Yunus Emre Ortaokulundan İlknur Araç ve Samsun İlkadım Ahmet Sarı Ortaokulundan Buket İstekli ile öğrencilerinin yer aldığı “Adım Adım Strach ile Kodlama” eTwinning projesiyle öğrenciler üretmeyi, analitik düşünmeyi, problem çözme becerilerini geliştirmeyi ve kodlama mantığını öğrendiler.

Bilişim Teknolojileri derslerinde kodlama konularını öğrenen öğrenciler, proje ortağı olan diğer katılımcı öğrenciler ile çevrimiçi ortamda farklı bir bakış açısı geliştirerek öğrenmelerini pekiştirdiler. Aynı zaman da WEB 2.0 araçlarının da etkin kullanıldığı projede öğrenciler, eğlenerek ve uygulayarak öğrenmiş oldular.

Erenler Mehmet Gölhan Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Pınar Yıldız Kazancı, iki ay boyunca her hafta proje takviminde yer alan etkinliklerin uygulandığını, başarılı geçen süreç sonunda öğrencilere katılım belgelerinin verildiğini belirterek, “Biz köy okulu statüsünde bir ortaokuluz. Teknolojik ve donanımsal imkânlarımız çok kısıtlı. Bu projeyi, okul idaremizin destekleriyle gerçekleştirdik. Donanımsal ve teknolojik imkânlarımız karşılanırsa çok daha önemli projelere imza atabileceğimize inanıyorum. Artık bilişim teknolojileri ürünlerinin kullanımı, okul öncesi yaşlardan başlayarak, yetişkin bireylere kadargeniş bir aralığa yayılmış durumdadır. Teknolojiyi sadece tüketmek değil üretebilmek içinde kullanmak önem arz ediyor. Bunun için okul öncesinden itibaren her kademede bu tür uygulamaların aktif olarak öğrenilmesi, öğrenmelerin bireyin ve toplumun faydasına olacak şekilde yönlendirilmesi gerekiyor ” dedi.

Proje süresince yapılan çalışmaların bir araya toplandığı https://adimadimscratch.com/ adresiyle de bir web sitesi hazırlandığını, faydalanılmak üzere herkesin hizmetine sunulduğunu söyleyen Pınar Yıldız Kazancı, proje ortakları öğretmen ve öğrencilere sürece katkılarından dolayı teşekkür etti.