İl Millî Eğitim Müdürlüğü mesleki eğitim alanındaki paydaşlar arasında ortak çalışma kültürü oluşturulmasına, mesleki ve teknik eğitimin öğrenciler için daha cazip hâle getirilmesine ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların okullarımızda yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla sektörle iş birliği toplantılarını Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'nde devam ettirdi.

Bu kapsamda Söğütlü OSB’de bulunan OPTİMAK STU firması ortaklarından Tansel Cavit Kulak ile Söğütlü ve Ferizli ilçelerindeki meslek liselerinin okul müdürleri, müdür yardımcıları ve alan şefleri bir araya geldi. İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Müdür Yardımcıları Engin Kahraman ve Pınar Bulut, Mesleki Eğitim Şube Müdürü Sedat Bezci öncülüğünde düzenlenen sektörle iş birliği toplantısına Söğütlü İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Bölükbaşı ile Ferizli İlçe Millî Eğitim Müdürü Soner Yılmaz da katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, mesleki eğitimdeki yenilenme çalışmalarını Bilmekten Yapabilmeye Adım Adım Eğitimde Dönüşüm Süreci kapsamında “Farkım ve sahip olduğum becerilerim geleceğim için avantajım olsun. Meslek Lisesidir Tercihim, Garantidir Geleceğim” temasıyla yürüttüklerini ifade ederek sektörlerle meslek liselerimizin öğrencilerini ve öğretmenlerini buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Mesleki ve teknik eğitimden mezun olan öğrencilerimizin, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda üretime katkı sağlamalarını amaçladıklarını dile getiren Durmuş, meslek liselerimizin yeni yüzüyle LGS sonuçlarına göre de başarılı öğrencilerin tercihi konumuna gelmesinden mutluluk duyduklarını kaydetti.