Millî Eğitim Bakanlığınca açıklanan program doğrultusunda 22-24 Kasım 2021 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen etkinlik ve törenler kapsamında 81 il temsilcisi öğretmen; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilerek düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü yemek programına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop tarafından TBMM'de kabul edilerek düzenlenen kutlama programına ve Anıtkabir'de düzenlenen çelenk sunma törenine katıldılar.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen yemek programına katılarak Millî Eğitim Bakanı, Bakan Yardımcıları ve daire amirleri ile bir araya geldiler.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yer alan Millet Kütüphanesi ile 1. ve 2. Meclis Binası, Etnografya Müzesi, Altınköy Açık Hava Müzesi ve Ankara Kalesi'ne ziyaret gerçekleştirdiler.

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından MEB Şura Salonu'nda düzenlenen "Öğretmene Vefa" konulu konsere ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda sanatçı Aylin Şengül Taşçı tarafından düzenlenen konsere katıldılar.