Tekirdağ’da görev yapan Özge Yaraş ve İstanbul’da görev yapan Sema Duygu Orcan'ın kurucusu, Sakarya’dan Yasemin Özdemir, İstanbul’dan Nesli Bekar ve Habiş Kundakcı, Balıkesir’den Dilek Eryılmaz Kocapınar, Tekirdağ’dan Esra Köşdere Yıldız, Kübra Güngör, Aslı Cesur, Mehtap Özdemir adlı okul öncesi öğretmenlerinin de ortak olduğu “Okul Öncesinde Öğretmenimle Öğreniyorum Okul Sonrasında Ailemle Uyguluyorum” adlı eTwinning projesi ile anasınıfı öğrencileri okulda öğrendikleri bilgileri, yaptıkları etkinlikleri evde aileleri ile uyguluyor.

Kasım ayında başlayan ve bu ay sonlanacak olan proje ile okul-aile iş birliğinin geliştirilmesi, ailenin eğitimin önemli bir parçası haline getirilmesi ve öğrencilerin aileleri ile paylaşımlarının arttırılması hedefleniyor.

Projeyle ilgili bilgiler veren  Özge Yaraş, 3- 6 yaş arası 100 e yakın öğrenciyle bu projenin yürütüldüğünü belirterek, "Öğrenciler ve aileler arasında köprü oluşturarak akademik becerilerin yanında sosyal açıdan da çocuklarımızı  geliştirmeyi  amaçlıyoruz. Bununla birlikte web 2.0 araçlarını kullanarak teknolojiyi de projemize dahil etmekteyiz. Aileler deneyimlerini ve öğrendikleri bilgileri etkinlikler vasıtasıyla fotoğraf ve videolarla proje öğretmenlerimizle paylaşıyorlar" dedi.